Na hlavný obsah

Prvým kandidátom na predsedu Trnavského kraja je Martin Červenka

Pôsobí ako starosta obce Ratkovce.

Martin Červenka ohlásil kandidatúru na predsedu Trnavského kraja.
Martin Červenka ohlásil kandidatúru na predsedu Trnavského kraja.Foto: TASR
Foto: TASR

Svoju kandidatúru na post predsedu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) ohlásil v piatok (10. 6.) Martin Červenka, starosta obce Ratkovce pri Hlohovci.

Kandidovať bude ako nezávislý. Doteraz má podporu asi 70 starostov a primátorov. Červenka oznámil svoju kandidatúru v TTSK ako prvý.

TTSK má podľa neho na viac, v tomto duchu bude viesť aj svoju kampaň. Kraj má byť podľa neho transparentnejší, má efektívnejšie spravovať cesty a mosty, má sa lepšie chovať k slabým a chorým, a má ponúknuť viac v oblasti kultúry.

„Obrovským problémom, ktorému čelia mestá a obce v Trnavskom kraji, je spôsob a forma komunikácie vedenia župy. Zaviedol by som nový a transparentný systém prerozdeľovania peňazí, pretože obce a mestá si zaslúžia byť pri tom, keď sa budú rozdeľovať župné peniaze,“ povedal Červenka.

Treba podľa neho skončiť s tým, že do vedenia župy chodia ľudia „zhora“, ktorí sú odtrhnutí od reality.

Starostov a primátorov podľa neho „donútila“ kandidovať arogancia, ktorú predvádza župa a terajšia vláda. Volebný program chce postupne tvoriť práve so starostami a primátormi. „Pôjdeme do miest a obcí, tam budeme tvoriť volebný program a hľadať riešenia problémov,“ skonštatoval Červenka.

Podčiarkol, že to boli práve samosprávy, ktoré zvládli koronakrízu a najnovšie aj utečeneckú krízu. Starostovia a primátori budú podľa neho kandidovať na miesta poslancov zastupiteľstva TTSK.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny