Na hlavný obsah

Na súde pokračovala kauza Dobytkár, Kvietik vinu odmieta

Teraz je už na slobode.

Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Banskej Bystrici v piatok (17. 6.) pokračoval proces v kauze Dobytkár. Ide o jeden z najväčších korupčných prípadov, spojený s čerpaním agrodotácií.

Pred sudcom vypovedali ďalší obžalovaní. Finančník Martin Kvietik a bývalý výkonný šéf Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) Ľubomír Partika vinu odmietajú.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Martina Kvietika doposiaľ sprevádzala na súd ozbrojená eskorta. V piatok prišiel na pojednávanie už len v sprievode svojich právnikov. Po takmer dvoch rokoch vo vyšetrovacej väzbe prepustil Najvyšší súd Kvietika na slobodu.

Pôvodne sa tak malo stať v nedeľu (19. 6.), no na príkaz prokurátora sa spoza mreží dostal o niekoľko dní skôr. Svoju vinu v korupčnej kauze Dobytkár odmieta.

,, Ja odmietam celú obžalobu voči mojej osobe v celom rozsahu. Ja som sa s nikým nespolčil, nebol som účastníkom žiadnych korupčných konaní,” vyhlásil.

,,Obžalovaný po prečítaní svojej výpovede odmietol reagovať na ďalšie otázky procesných strán,“ priblížila Katarína Kudjáková, hovorkyňa ŠTS. Chce tak urobiť až po výpovedi kajúcnika Mareka Kodadu, ktorý ho usvedčuje.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko