Na hlavný obsah

Slovenskí hokejisti do 20 rokov prileteli do Kanady, problémy mali s batožinou

Tréneri budú mať k dispozícii 27 hráčov.

Slovenskí hokejisti do 20 rokov prileteli do Kanady, problémy mali s batožinou
Slovenskí hokejisti do 20 rokov na letisku. Foto: Facebook/Hockey Slovakia

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov pristáli v dejisku juniorských majstrovstiev sveta (MS) v Edmontone. Ubytovali sa blízko haly Rogers Place, kde odohrajú svoje zápasy.

Do Kanady však nevycestovali v pôvodne avizovanom zložení. V poslednej chvíli pre zranenie vypadol z kádra obranca Šimon Bečár. Informoval o tom portál hockeyslovakia.sk.

Do Edmontonu odleteli dvaja brankári, deväť obrancov a pätnásť útočníkov. K výprave sa pripojí aj Šimon Latkóczy, ktorý v uplynulých dňoch absolvoval brankársky kemp v zámorí.

Trénerský štáb na čele s hlavným trénerom Ivanom Fenešom bude mať k dispozícii 27 hráčov. Po tohtotýždňových prípravných zápasoch s Nemeckom a Švajčiarskom vyberie finálnych 25 mien, ktoré zapíše na šampionátovú súpisku.

Cesta slovenskej výpravy do Edmontonu trvala 24 hodín. Z Bratislavy vyrazila v utorok (2. 8.) o 5.00 h, do hotela v Edmontone napokon dorazila o 20.00 h miestneho času.

Na miestnom letisku strávila reprezentácia pre problémy s batožinou o hodinu navyše. Následne presadla do autobusu, ktorý takmer 300-kilometrovú cestu do Edmontonu zvládol za vyše tri a polhodiny.

„Cesta bola dlhá, no našťastie prebehla v poriadku. Mrzí nás akurát skutočnosť, že do Edmontonu nám nedoručili sedem kusov batožiny, zväčša hokejových vakov, ktoré zostali na letisku vo Frankfurte. Ihneď po pristátí sme s leteckou spoločnosťou riešili ich prepravu do Edmontonu. Mali by doraziť v stredu do polnoci,“ uviedol manažér tímu Tomáš Pšenka.

Nasledujúci program

Zvolenský útočník Maroš Jedlička dorazil do Edmontonu unavený. Dodal však, že v porovnaní s decembrovým chartrovým letom z Mníchova cez Reykjavík do Edmontonu bola letná kombinácia letov oveľa príjemnejšia.

„Možno preto, že sme leteli cez deň a nebol som v lietadle taký unavený, že som chcel celú cestu prespať. Nešlo mi to ani počas letu na šampionát v decembri 2020, ani o rok neskôr,“ povedal jeden z útočných lídrov výberu trénera Feneša.

Jakub Kolenič, účastník juniorského šampionátu z prelomu rokov 2020 a 2021, sa naposledy v decembri neprebojoval do záverečnej nominácie SR „20“. Pôvodne v nej nefiguroval ani teraz, odchodmi Jána Lašáka mladšieho so Samuelom Krajčom sa mu však uvoľnilo miesto v tíme.

„Bol som veľmi rád, keď mi zavolali z reprezentácie, ani chvíľu som neváhal. Keďže som ročník narodenia 2002, vedel som, že mám poslednú šancu zahrať si na juniorskom šampionáte. Zbalil som sa a prišiel do Popradu. V Edmontone idem zabojovať o účasť vo finálnej nominácii,“ dodal Kolenič.

V stredu (3. 8.) popoludní o 15.00 h edmontonského času (23.00 h SELČ) absolvujú slovenskí juniorskí reprezentanti prvý tréning po prílete do Kanady. Nie však v Rogers Place, ale v 11 kilometrov vzdialenej Clareview aréne.

Vo štvrtok (4. 8.) od 13.00 h (21.00 h SELČ) odohrajú Fenešovi zverenci v Rogers Place prvý prípravný duel proti Nemecku. O deň neskôr od 15.00 h (23.00 h SELČ) v tréningovej hale aj druhý zápas proti Švajčiarsku. Do šampionátu vstúpia v pondelok (9. 8.) od 12.00 h (20.00 h SELČ) súbojom proti Česku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko