Na hlavný obsah

Lepšie ako vyhrať MS, tvrdí Valábik. Reakcie na historický draft NHL

Neuveriteľný a zaslúžený úspech, znie v ohlasoch.

Lepšie ako vyhrať MS, tvrdí Valábik. Reakcie na historický draft NHL
Na snímke zľava draftovaní Slováci v NHL - Šimon Nemec, Juraj Slafkovský a Filip Mešár. Foto: twitter.com/jurislaff

Draft NHL 2022 sa už teraz dá označiť ako historický z pohľadu Slovenska. Útočníka Juraja Slafkovského si v noci na piatok (8. 7.) SELČ vybral z prvého miesta Montreal Canadiens, Šimona Nemca zase z 2. priečky New Jersey Devils.

Skvelú slovenskú noc podčiarklo 26. miesto centra Filipa Mešára, ktorý pôjde do Montrealu. Jednotke draftu blahoželal v montrealskom Bell Centre legendárny zadák SR Zdeno Chára.

Blahoželania sa množili aj medzi športovcami zo Slovenska na sociálnych sieťach. Odkaz „gratulujem“ poslali prostredníctvom instagramu mladí hokejisti Martin Chromiak, Adrián Holešinský, Martin Fehérváry, Adam Jánošík či dnes už exfutbalista Martin Škrtel.

Nechýbali odkazy, aby makali

„Môže byť niečo krajšie pre fanúšika slovenského hokeja ako začiatok draftu 2022? Juraj, želáme ti také pevné nervy, aké si mal v Pekingu. Aby ti to padalo zo všetkých možných bufetov. Je to teraz na tebe,“ povedal športový komentátor RTVS Pavol Gašpar. Narážal na úspech mladíka, ktorý ako 17-ročný získal olympijský bronz, pričom bol najlepším strelcom SR i top hráčom ZOH 2022.

„Chlapci, klobúk dole a veľa šťastia,“ napísal bývalý hráč Detroitu či Edmontonu Tomáš Jurčo. „Veľká gratulácia, Juraj Slafkovský. Veľmi zaslúžene na prvom mieste. Teraz sa začína cesta,“ odkázal 18-ročnému zakončovateľovi exhokejista Marián Gáborík.

Krídelník NJ Devils Tomáš Tatar zase poslal odkaz Šimonovi Nemcovi „vitaj medzi diablami“. Hokejový expert RTVS Boris Valábik hovorí zase o úspechu, ktorý nemá obdoby. „Z tohto sa teším viac, ako keby sme vyhrali na MS zlato. Lebo títo chalani budú mať potenciál nám to zlato o niekoľko rokov prinášať pravidelne. Som veľmi hrdý,“ uviedol na sociálnej sieti.

„Je to skvelý večer pre týchto mladých hráčov, ich rodiny, ľudí, ktorí sa o nich starali, a celý slovenský hokej. Pevne verím, že ich oboch tento rok uvidíme v NHL,“ uviedol vo vysielaní RTVS reprezentačný tréner SR 20 Ivan Feneš.

„Wau, wau, wau. Som taká šťastná a hrdá, chalani. Držte sa a makajte,“ tešila sa úspešná slovenská lyžiarka Petra Vlhová. „Na toto sa dobre pozerá. Nová generácia je tu. Makajte, hoši,“ nadviazal na ňu jej športový kolega Adam Žampa.

Gratulácie aj od politikov

„Gratulujem vám, Juraj a Šimon. Tohtoročný draft sa navždy zapíše do histórie slovenského hokeja. Srdečne gratulujem a držím vám palce v kariére. Nech sa vám vyhýbajú akékoľvek zranenia a robíte radosť fanúšikom. Hokejový svet ešte o vás bude veľa počuť!“ napísal na instagrame premiér SR Eduard Heger (OĽANO).

„Drina, odriekanie, vytrvalosť. Gratulujeme Juraj Slafkovský a Šimon Nemec! Sme na vás hrdi!“ poznamenala šéfka Za ľudí Veronika Remišová.

„Slafkovský a Nemec. Neuveriteľný úspech týchto dvoch chalanov, veríme, že ich ešte bude mnoho – v NHL aj v reprezentácii,“ napísala na facebooku strana SaS.

„Juraj Slafkovský ako absolútna jednotka a Šimon Nemec ako dvojka draftu NHL – to je niečo neuveriteľné. Gratulujem obom chalanom, ale aj ich rodičom, ktorí toho museli veľa obetovať, a trénerom, ktorí im dali v mladom veku šancu hrať hokej na najvyššej úrovni. Poctivá dlhodobá robota bez výhovoriek, to je cesta k úspechu. Dá sa to,“ skonštatoval europoslanec a líder Progresívneho Slovenska Michal Šimečka.


Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport