Na hlavný obsah

Smer-SD vyzýva Romana Mikulca, aby podal demisiu

Strane prekážajú jeho údajné rodinkárske postupy na ministerstve vnútra.

Smer-SD vyzýva Romana Mikulca, aby podal demisiu
Strana SMER-SD na tlačovej besede v utorok 23. 8. 2022. Foto: Youtube/SMER-SD

Strana Smer-SD opätovne vyzvala ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO), aby podal demisiu. Podľa predsedu strany Roberta Fica má za sebou korupčnú minulosť. Aktuálne ako najväčší problém strana označila zákazku na stráženie objektu Nemocnice sv. Michala v Bratislave súkromnou bezpečnostnou službou. Nemocnica patrí pod rezort vnútra.

Podľa Fica je víťazná firma preukázateľne napojená na Mikulcovho brata, takže konanie ministra označil za rodinkárstvo. „Títo ľudia kradnú ako straky. A kradnú preto, lebo si plne uvedomujú, že majú krytie aj z veľvyslanectva Spojených štátov aj zo strany štátov Európskej únie,“ prehlásil.

Smer-SD na utorkovej (23. 8.) tlačovej besede rovnako vyzval ľudí na protest proti zdražovaniu, vládnej neschopnosti a za predčasné voľby. Uskutoční sa 1. septembra v Košiciach. Fico rovnako avizoval, že v stredu (24. 8.) chcú odovzdať prezidentke Zuzane Čaputovej podpísané petičné hárky za vyhlásenie referenda o predčasných voľbách.

Tento týždeň sa má stretnúť aj s ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom (SaS). Zaujímajú ho pripravené vládne opatrenia pre občanov v súvislosti so zdražovaním a vysokými cenami energií. „Teším sa na stretnutie s pánom Sulíkom, a som zvedavý, čo mi povie,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko