Na hlavný obsah

Kremský: Minister hospodárstva zlyhal pri zabezpečení primeraných cien energií

Sulíkovu demisiu považuje za útek pred zodpovednosťou.

Kremský: Minister hospodárstva zlyhal pri zabezpečení primeraných cien energií
Predseda Výboru NR SR pre hospodárske záležitosti Peter Kremský (OĽANO). Foto: TASR

Vláda na svojom piatkovom (2. 9.) zasadnutí odhalila nesplnenú úlohu ministerstva hospodárstva zabezpečiť primerané ceny energií pre domácnosti.

Vo februári už pritom vláda podpísala so Slovenskými elektrárňami rámcovú dohodu. Podľa nej mali mať domácnosti zmrazené ceny elektriny na roky 2023 a 2024. Informoval v tlačovej správe predseda hospodárskeho výboru NR SR Peter Kremský (OĽANO).

Tiež uviedol, že minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) „fatálne zanedbal túto úlohu a zlyhal pri vyrokovaní konkrétnych podmienok a dotiahnutí zmluvných kontraktov“. Zmluvy sa tým podľa jeho slov oneskorili až do júla a zdržalo sa vydávanie cenových výmerov, nakoľko zmluvy ešte musí odobriť Európska komisia.

„Ukázalo sa, že Richard Sulík si hľadal zámienku na útek od zodpovednosti pred extrémnymi výzvami v oblasti energetiky. Najprv teatrálne zamával svojou demisiou a potom odišiel na ďalšiu zahraničnú dovolenku,“ dodal s tým, že Sulík nechal Slovensko napospas prudkému zdražovaniu cien energií.

Kremský vyzval Sulíka, aby „sa čo najskôr vrátil z dovolenky do práce a napravil škody, ktoré po ňom zostali“. „Verím, že aspoň rozumnejšia časť strany SaS pochopí vážnosť situácie a prestane rozbíjať vládu,“ dodal Kremský v stanovisku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika