Na hlavný obsah

Ruské problémy sa po poškodení Kerčského mosta prehlbujú, píše Londýn

Na zásobovanie využívajú Mariupol.

Ruské problémy sa po poškodení Kerčského mosta prehlbujú, píše Londýn
Kerčský most spájajúci okupovaný Krym s Ruskom. Foto: TASR/AP

Logistické ťažkosti ruskej armády po poškodení Kerčského mosta vedúceho na okupovaný ukrajinský Krym sa prehlbujú. V okolí mosta sa tvoria dlhé dopravné zápchy, hoci premávku na ňom už čiastočne obnovili. Vo svojej pondelkovej (17. 10.) rannej správe to uviedlo britské ministerstvo obrany.

Rusi operujúci na juhu Ukrajiny sa výpadky v zásobovaní snažia kompenzovať zvýšením dodávok materiálu cez ukrajinský Mariupol.

„S ohrozením ruskej prítomnosti v (ukrajinskom) Chersone a s poškodenými zásobovacími trasami cez Krym nadobúda pozemná komunikačná línia cez Záporožskú oblasť na význame pre udržateľnosť ruskej okupácie,“ uviedol Londýn.

Križovatkou zásobovacích trás je podľa britského ministerstva obrany juhoukrajinský Melitopol, ktorý ruské jednotky dobyli hneď na začiatku vojny. V meste majú Rusi významnú leteckú základňu, dodáva ministerstvo.

Mocná explózia na Kerčskom moste, ktorý spája ruskú pevninu s Krymom, sa ozvala 8. októbra. Moskva uviedla, že za útokom stoja ukrajinské tajné služby. Kyjev sa k útoku oficiálne neprihlásil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet