Na hlavný obsah

Aktivisti v supermarketoch v Spojenom kráľovstve rozlievali mlieko

Žiadajú tak podporu rastlinných výrobkov.

Aktivisti v supermarketoch v Spojenom kráľovstve rozlievali mlieko
Ilustračná snímka sklenených fliaš s mliekom. Foto: Unsplash

Skupina environmentálnych aktivistov vo viacerých supermarketoch na území Spojeného kráľovstva rozlievala mlieko a žiadala budúcnosť založenú na rastlinných potravinách. Informovali o tom stanica Sky News na webovej stránke a denník The Herald.

Aktivisti z organizácie Animal Rebellion v sobotu (15. 10.) takto protestovali v ôsmich supermarketoch v Londýne, Manchestri, Norwichi a v škótskej metropole Edinburgh.

Video na sociálnej sieti zachytáva skupinu mladých ľudí, ako v supermarkete v Edinburghu vyberajú balenia mlieka z regálov a vylievajú ho na zem. Jeden z nich mal v rukách transparent s nápisom „Budúcnosť založená na rastlinách“.

Animal Rebellion žiada britskú vládu, aby podporila poľnohospodárov pri postupnom prechode k rastlinným potravinám, píše Sky News. Podľa vyjadrení jednej z aktivistiek to bude prínosom pre poľnohospodárov i vidiecku krajinu.

Skupina Animal Rebellion mliekarenský priemysel označila za „neuveriteľne deštruktívny voči životnému prostrediu“, napísal denník The Herald.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet