Na hlavný obsah

Peking zaznamenal rekordný prírastok nových prípadov covidu

V utorok ich pribudlo 1 400.

Peking zaznamenal rekordný prírastok nových prípadov covidu
Testovanie obyvateľov v Pekingu. Foto: TASR/AP

Čínska metropola Peking zaznamenala v utorok (22. 11.) rekordný počet nových prípadov nákazy koronavírusom. Mesto preto prijalo sériu opatrení, ktoré majú šírenie tohto ochorenia spomaliť. Zatvorilo viacero reštaurácií a nariadilo prácu z domu a online vyučovanie. Informovala o tom agentúra AFP.

V Pekingu sa počet nových prípadov nákazy v utorok vyšplhal na viac ako 1400, čo pre čínske hlavné mesto predstavuje najvyššie číslo od začiatku pandémie. Miestne úrady tiež oznámili, že v Pekingu počas víkendu zomreli na covid traja starší obyvatelia. Ide o prvé úmrtia na toto ochorenie od mája.

Predstavitelia mesta sa snažia vyhnúť plošnému lockdownu. Zatvorili však niektoré budovy a pred vstupom do väčšiny verejných priestorov zaviedli povinnosť preukázať sa negatívnym testom na koronavírus nie starším ako 24 hodín.

Odporučili tiež obyvateľom mesta, aby sa cez víkend vyhli cestovaniu a ak je to možné, zostali doma. Zatvorili aj mnohé turistické pamiatky, fitnescentrá či parky a zrušili aj podujatia s veľkým počtom návštevníkov, napríklad koncerty.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet