Na hlavný obsah

MS vo futbale 2022: Súboj Dánska s Tuniskom skončil nerozhodne

V zápase nepadol ani jeden gól.

MS vo futbale 2022: Súboj Dánska s Tuniskom skončil nerozhodne
Dánsky futbalista Andreas Cornelius v súboji s Tunisanom Yassine Meriahom. Foto: TASR/AP

Futbalisti Dánska vo svojom úvodnom zápase na Majstrovstvách sveta vo futbale 2022 v Katare v utorok (22. 11.) remizovali s výberom Tuniska 0:0. Do tabuľky si tak oba tímy pripíšu po jednom bode.

Dánsky stredopoliar Christian Eriksen sa predstavil v prvom zápase na vrcholnom podujatí po vlaňajšom kolapse na majstrovstvách Európy. V zápase chudobnom na šance boli bližšie k víťazstvu Dáni, ale dvadsať minút pred koncom ich na ceste za tromi bodmi zastavilo brvno.

Tunisania na majstrovstvách sveta ešte nikdy neporazili európsky tím. Ale na poslednom šampionáte, v úvodnom zápase v Rusku, potrápili Anglicko a prehrali až gólom v poslednej minúte. V utorok boli Dánom v Dauhe viac ako vyrovnaným súperom.

Severania sa v sobotu (26. 11.) stretnú s obhajcom titulu Francúzskom, ktoré v tejto sezóne v Lige národov už dvakrát porazili. Tunisko sa v ten istý deň stretne s Austráliou.

Tunisania začali aktívnejšie

Prvý polčas mal vysoké tempo, ktoré lepšie zvládali africkí futbalisti. Tunisania predviedli dobrú organizáciu hry v defenzíve a hrozili aj na súperovej polovici. Dáni sa nedokázali takmer vôbec presadiť v hre po zemi, a tak to museli skúšať centrovanými loptami do pokutového územia.

Tam si však Tunisania postrážili dôležité priestory a dokázali vždy loptu odvrátiť do bezpečia. V 23. minúte dostal dlhú prihrávku za obranu Isam Jebali, ktorý síce zakončil akciu presne, radosť mu však prekazil ofsajdový verdikt.

Tunisko nepoľavilo v aktivite, ten istý hráč sa dokázal uvoľniť v súperovej šestnástke v 43. minúte a Dánsko podržal brankár Kasper Schmeichel, ktorý vyrazil lob tuniského útočníka na roh.

V 55. minúte sa podarilo Dánom prelomiť obranu súpera a v páde zakončil úspešne Skov Olsen, ale niekoľko sekúnd pred gólom bol v jasnom ofsajde Mikkel Damsgaard. Tento moment však „nabudil“ dánsky tím k ešte výraznejšej aktivite. V 69. minúte nebezpečne vystrelil spoza šestnástky Christian Eriksen a dobrým zákrokom sa blysol brankár Aymen Dahmen.

O minútu neskôr rozohral kapitán Dánska rohový kop, po ktorom mohol na zadnej žrdi otvoriť skóre striedajúci Andreas Cornelius, ale v krkolomnej pozícii v blízkosti bránkovej čiary nedokázal sklepnutú loptu usmerniť do bránky. Ani v závere sa skóre nezmenilo a na prebiehajúcich MS sa tak zrodila prvá bezgólová remíza.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport