Na hlavný obsah

Francúzski novinári sa dostali pod ruskú paľbu počas živého vstupu

Nikto neutrpel zranenia.

Francúzski novinári sa v Kramatorsku na východe Ukrajiny dostali pod ruskú paľbu práve počas živého vstupu do vysielania stanice TF1. Keď novinár začal hovoriť s moderátorom v štúdiu, kamera zachytila dopad a výbuch ruského projektilu či rakety.

Televízny tím okamžite zaľahol, aby sa ochránil pred prípadnými ďalšími strelami a črepinami. Nikto neutrpel zranenia, ubezpečili novinári pri ďalšom vstupe.

Incident sa stal v pondelok (2. 1.) večer. Podľa informačného kanála Nexta raketa dopadla „len niekoľko desiatok metrov“ od novinárov, podľa denníka Ukrajinska pravda táto vzdialenosť predstavovala „menej ako kilometer“.

V ten istý deň blízko frontu utrpel ľahké zranenia reportér nemeckého denníku Bild Björn Stritzel. Novinár uviedol, že k výbuchu došlo v pondelok večer v čase, keď večeral v hoteli, kde bol ubytovaný.

Podľa vlastných slov utŕžil len ranu na čele. Stritzel sa domnieva, že výbuch spôsobila raketa, ktorej cieľom mala byť s najväčšou pravdepodobnosťou neďaleká železničná stanica. Britská stanica Sky News uvádza, že ide ten istý výbuch, ktorý sa objavil v živom vysielaní francúzskej televízie TF1.

Na Silvestra sa pri nálete dronov v Kyjeve zasa zranil novinár z Japonska, pripomenula Ukrajinska pravda.

Ruské ostreľovanie Kramatorska pokračovalo aj po polnoci.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet