Na hlavný obsah

Pokračoval súd v korupčnej kauze bývalého špeciálneho prokurátora Kováčika

Vypovedali ďalší svedkovia.

Pokračoval súd v korupčnej kauze bývalého špeciálneho prokurátora Kováčika
Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik. Foto: RTVS

Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici pokračoval v rozpletaní korupčnej kauzy bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Ide o ďalší 50-tisícový úplatok. Pred súd sa vo štvrtok (12. 1.) postavili ďalší svedkovia.

Na súde sa proti sebe postavili bývalí kolegovia. Prokurátor Peter Kysel vypovedal, že mu niekdajší šéf Dušan Kováčik odňal spis, ktorý sa týkal podozrení voči expolicajtovi Jozefovi Rehákovi. Kysel s týmto postupom nesúhlasil, preto ho Kováčik údajne vyzval, aby odišiel zo špeciálnej prokuratúry.

„Ja som si svoju robotu vždy robil v súlade so zákonnými predpismi. Pokiaľ došlo k pochybeniu pri mojom disciplinárnom stíhaní. Jedná sa o nedbanlivostné konanie. Tak vyhodnotili aj zo strany navrhovateľa, terajšieho generálneho prokurátora, tak to vyhodnotili aj s disciplinárnou komisiou. Nemám k tomu čo viac uviesť,“ povedal Kysel.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Je možné povedať, že opätovne výpoveď je totožná s výpoveďou z prípravného konania, čiže mám za to, že dôvodnosť obžaloby bola aj touto výpoveďou opätovne preukázaná,“ skonštatoval prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Michal Šúrek.

Na Špecializovanom trestnom súde vypovedal aj kajúcnik Peter Petrov, ktorý je známy svojím napojením na mafiánsku skupinu takáčovcov. O tom, že Peter Košč daroval Dušanovi Kováčikovi knihu s 50 000 eurami, počul od Bernarda Slobodníka.

Hlavné pojednávanie pokračuje v ďalších týždňoch. Pred sudcu sa postavia ďalší svedkovia, ktorých predstaví obhajoba Dušana Kováčika.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko