Na hlavný obsah

Vlhová v obrovskom slalome opäť mimo stupňa víťazov, Shiffrinová vyrovnala Stenmarkov rekord

Od medaily ju delilo 50 stotín sekundy.

Vlhová v obrovskom slalome opäť mimo stupňa víťazov, Shiffrinová vyrovnala Stenmarkov rekord
Na archívnej snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová. Foto: TASR/AP

Slovenský lyžiarka Petra Vlhová skončila v piatkovom (10. 3.) obrovskom slalome vo švédskom Are na štvrtom mieste. Od medaily ju delilo 50 stotín sekundy.

Na prvom mieste skončila Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá svojím 86. víťazstvom vo Svetovom pohári vyrovnala absolútny rekord legendárneho švédskeho lyžiara Ingemara Stenmarka. Zároveň si v predstihu zabezpečila malý glóbus za prvenstvo v disciplíne.

Druhé miesto obsadila Talianka Federica Brignoneová s mankom 64 stotín sekundy a pódium doplnila domáca Sara Hectorová so stratou 92 stotín sekundy.

Vlhová si svojím konečným výsledkom polepšila o šesť miest, keď jej v prvom kole jazda až tak veľmi nevyšla a priebežne bola na desiatom mieste.

„Už to bolo lepšie ako prvé kolo, ale z môjho pohľadu som v prvom nemala šťastie na svetlo a stratila som tam, lebo som pomaly nič nevidela. Škoda. V druhom som sa snažila ísť naplno a nakoniec je z toho opäť štvrté miesto, z ktorého som nadšená. Sneh bol mierne agresívny, ale podmienky na lyžovanie boli veľmi dobré. Prvá aj posledná pretekárka ich mali rovnaké. Zajtra ma čaká slalom a potom regenerácia,“ povedala Slovenka po druhom kole pre JOJ Šport.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport