Na hlavný obsah

Veľká zvolávacia akcia automobilky Škoda: Overte si, či sa týka aj vášho auta

Po celom svete zvolávajú pre problémy s airbagom do servisu cez pol milióna áut.

Veľká zvolávacia akcia automobilky Škoda: Overte si, či sa týka aj vášho auta
Ilustračná snímka. Foto: ČTK/Fluger René

Automobilka Škoda zvoláva do servisov po celom svete 580 068 vozidiel vyrobených v rokoch 2012 až 2018. Dôvodom sú potenciálne nebezpečné airbagy. Týkať sa to môže aj vozidiel na Slovensku.

To, či sa problémové airbagy nachádzajú aj vo vašom vozidle, sa dá jednoducho overiť prostredníctvom online formulára na webovej stránke automobilky. Stačí iba zadať VIN číslo auta.

„Ak sa tento problém týka vášho vozidla, okamžite navštívte autorizovaného servisného partnera Škoda, aby vám vymenili chybné komponenty. Výmena trvá len hodinu a je bezplatná,“ radí spoločnosť.

Zvolávaciu akciu už vyhlásili okrem iných krajín aj v Českej republike a v Nemecku. Minulý týždeň o tom informoval český portál svolavacky.cz.

Problémy môžu spôsobiť airbagy spoločnosti Takata. Tá dodávala automobilovému priemyslu chybné plynové generátory, ktoré sa môžu v určitých klimatických podmienkach – vlhkosť a teplo – poškodiť a stať nebezpečnými.

„Ak sa pri nehode aktivuje airbag, môže sa stať, že pri zapálení plynového generátora vznikne príliš veľký tlak. To môže spôsobiť, že do priestoru pre cestujúcich vletia kúsky kovu, ktoré môžu byť životu nebezpečné,“ priblížila spoločnosť Škoda na svojej stránke.

Chybné komponenty sa môžu vyskytnúť v modeloch Citigo, Fabia, Kodiaq, Octavia, Rapid, Roomster, Superb a Yeti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko