Na hlavný obsah

Vandali poškodili sochu Ježiša na hrade Červený Kameň. Dielo skončilo bez hlavy

Páchateľovi hrozí niekoľkoročné väzenie.

Na snímke je koláž fotografii poškodenej sochy Ježiša Krista na hrade Červený Kameň.
Sochu Ježiša najprv zhodili z podstavca, potom jej odrazili hlavu.Foto: Facebook/Polícia SR – Bratislavský kraj/koláž RTVS

Na hrade Červený Kameň neznámy páchateľ poškodil sochu Ježiša Krista, podobizeň skončila bez hlavy. Páchateľovi hrozí niekoľkoročné väzenie. Informovala o tom polícia Bratislavského kraja na sociálnej sieti.

Zvandalizovaná socha bola súčasťou umeleckého diela. Páchateľ pravdepodobne sochu najprv uvoľnil z podstavca a následne jej odrazil hlavu. Tú hodil do trávy vo vzdialenosti asi 70 metrov.

„Nakoľko sa jednalo o kultúrnu pamiatku zapísanú v ústrednom zozname Pamiatkového fondu, škoda, ktorá bola týmto konaním spôsobená, bola vyčíslená na osemtisíc eur,“ vysvetlila polícia.

Ak sa nájde vinník a pred súdom sa preukáže jeho vina, hrozia mu tri až osem rokov za mrežami. Polícia sa s pátraním po vandalovi obrátila aj na verejnosť.

„Ak disponujú akýmikoľvek informáciami, ktoré by pomohli k objasneniu uvedeného skutku, aby nás kontaktovali formou súkromnej správy na FB Polícia SR Bratislavský kraj,“ uzavrela.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny