Na hlavný obsah

Potvrdené! Šimon Nemec príde na MS, stihnúť by mohol zápas s Kanadou

Na oficiálnej súpiske máme ešte tri voľné miesta.

Potvrdené! Šimon Nemec príde na MS, stihnúť by mohol zápas s Kanadou
Na snímke vľavo v popredí slovenský obranca Šimon Nemec, za ním hráč Lotyšska Rainers Rulles. Foto: TASR/AP

Šimon Nemec posilní slovenskú reprezentáciu na hokejových MS. Potvrdil to v piatok trénerský štáb národného tímu. Nemec dostal oficiálne povolenie štartovať na šampionáte od jeho klubu New Jersey Devils po vypadnutí z play off NHL. Devätnásťročný obranca by mal priletieť do Rigy v sobotu a nastúpiť by mohol už v pondelkovom zápase základnej skupiny proti Kanade.

Trénerský štáb komunikuje aj s útočníkom Tomášom Tatarom, ktorému sa tiež skončila sezóna. „So Šimonom to vyzerá veľmi dobre. Je pripravený prísť. Jeho klub sa vyjadril, že ho pustia. Je to len otázka administratívy. Dnes v noci nášho času by mal letieť a čakáme, že dorazí. S Tomášom sme v kontakte, chceme aby nás posilnil, ale zatiaľ nevieme,“ uviedol po piatkovom dopoludňajšom rozkorčuľovaní v Rige asistent trénera Peter Frühauf.

Nemec pravdepodobne zasiahne do bojov v pondelok, Slováci nastúpia o 15.20 h vo svojom treťom súboji v skupine proti Kanade. „Je to reálne,“ potvrdil Frühauf.

Od štvrtkového zasadnutia direktoriátu MS je na súpiske SR 22 hráčov. Zatiaľ na nej nefigurujú obranca Dávid Mudrák a útočníci Mário Lunter a Andrej Kudrna. Na súpisku môžu tréneri napísať maximálne 25 hráčov.

Hrivík kapitán

Marek Hrivík bude kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie na MS. Jeho asistenti budú Peter Cehlárik a Matúš Sukeľ.

Pre 31-ročného Hrivíka pôjde o druhú kapitánsku skúsenosť v tíme SR na vrcholnom podujatí. „Céčko“ mal na drese aj na bronzových ZOH 2022 v Pekingu. Slováci vstúpia do šampionátu v piatok o 15.20 SELČ duelom proti Česku.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

Frühauf neprezradil, kto z tria Hlavaj, Škorvánek, Riečický nastúpi do bránky. „Káder je v poriadku, až na malé boľačky. Chalani sú dobre nastavení. Kto bude chytať vám teraz nepoviem. Máme osem obrancov, nastúpi len sedem a máme štrnásť útočníkov a nastúpi len dvanásť.“

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport