Na hlavný obsah

Pri ruskom dronovom útoku v Odeskej oblasti zahynula jedna osoba. Išlo o pracovníka v poľnohospodárstve

Škody a požiare zaznamenali vo viacerých sídlach.

Pri ruskom dronovom útoku v Odeskej oblasti zahynula jedna osoba. Išlo o pracovníka v poľnohospodárstve
Na ilustračnej snímke ukrajinský vojak strieľa z mínometu. Foto: TASR/AP

Jedna osoba prišla v stredu (6. 9.) skoro ráno o život pri ruskom útoku dronmi na prístavnú oblasť v Odeskej oblasti na juhu Ukrajiny. Informovala o tom agentúra AFP, ktorá sa odvoláva na regionálne úrady.

Tamojší šéf vojenskej správy Oleh Kiper v aplikácii Telegram oznámil, že nočný útok trval najmenej tri hodiny. Zameral sa na okolie prístavného mesta Izmail. „Nanešťastie, jedna osoba prišla o život,“ povedal Kiper. Spresnil, že išlo o pracovníka v poľnohospodárstve, ktorý utrpel vážne zranenie a zomrel v nemocnici.

Škody a požiare podľa Kipera zaznamenali vo viacerých sídlach. Poškodili aj prístavnú a poľnohospodárska infraštruktúru vrátane administratívnych budov.

Prístav Izmail na rieke Dunaj sa nachádza blízko hraníc s Rumunskom, ktoré je členskou krajinou NATO. Prístav sa stal hlavnou cestou na vývoz ukrajinských výrobkov po tom, ako Rusko v júli prestalo plniť obilnú dohodu sprostredkovanú vlani OSN.

Rusko v polovici júla odstúpilo od obilnej dohody, ktorá zaručovala počas vojny bezpečnú plavbu civilných lodí s nákladom obilia cez Čierne more. Odvtedy zintenzívnilo útoky na Odeskú a Mykolajivskú oblasť na juhu Ukrajiny. Tam sa nachádzajú prístavy a infraštruktúra na vývoz poľnohospodárskych produktov, pripomína AFP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet