Na hlavný obsah

Charkov a Ľvov boli zasiahnuté ruskými útokmi: Starostovia hlásia masívne výbuchy

Zatiaľ neboli hlásené žiadne obete.

Charkov a Ľvov boli zasiahnuté ruskými útokmi: Starostovia hlásia masívne výbuchy
Ruský raketový útok na mesto Charkov. Foto: TASR/AP

Ruské útoky zasiahli v piatok (29. 12.) ráno severovýchodné ukrajinské mesto Charkov, ako aj Ľvov na západe krajiny. Informovali o tom starostovia oboch miest, píše tlačová agentúra AFP.

„V meste bolo počuť najmenej šesť výbuchov,“ uviedol starosta Charkova Ihor Terechov v príspevku na platforme Telegram. Útok označil ako „masívny raketový útok“.

Zároveň starosta Ľvova Andrij Sadovyj hlásil, že má „informácie o dvoch úderoch v meste“. Podľa príspevku gubernátora Ľvovskej oblasti Maxyma Kozyckého na Telegrame útočili ruské drony a protivzdušná obrana mesta bola aktívna.

Zatiaľ neboli hlásené v týchto mestách žiadne obete.

Vo štvrtok (28. 12.) ruské sily ostreľovali mesto Vovčansk v Charkovskej oblasti a zabili 66-ročnú ženu a zranili ďalšiu.

Tri ženy vo veku 58 až 76 rokov utrpeli zranenia pri vzdušnom ruskom útoku aj v dedine Hluškivka, tiež v Charkovskej oblasti, oznámila polícia.

Najnovšie útoky nasledujú deň po tom, čo sa prezident Volodymyr Zelenskyj poďakoval Spojeným štátom za uvoľnenie posledného balíka zbraní, dostupného pre Ukrajinu na základe existujúceho povolenia v USA.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet