Na hlavný obsah

VIDEO: Nezastaviteľný Odermatt. V prvom kole takmer vypadol, napokon vyhral už ôsmy obrovský slalom v rade

V akúskom Schladmingu zdolal domáceho Fellera.

VIDEO: Nezastaviteľný Odermatt. V prvom kole takmer vypadol, napokon vyhral už ôsmy obrovský slalom v rade
Na snímke švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt. Foto: TASR/AP

Švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt triumfoval v nočnom obrovskom slalome Svetového pohára v rakúskom Schladmingu a predĺžil víťaznú sériu v tejto disciplíne.

Po prvom kole bol po veľkej chybe až jedenásty, ale najlepšou druhou jazdou sa vyšvihol na najvyšší stupienok. Upevnil si tak vedenie v celkovom poradí seriálu i priebežnej klasifikácii „obráku“.

Pozrite si víťaznú jazdu Marca Odermatta:

Odermatt zvíťazil s náskokom piatich stotín sekundy pred domácim Manuelom Fellerom, ktorý neudržal vedenie po prvom kole. Na pódiu ich doplnil tretí Slovinec Žan Kranjec (+0,29).

Feller prehral súboj s Odermattom o päť stotín sekundy, pozrite si jeho jazdu:

Slovenský reprezentant Andreas Žampa nepostúpil do 2. kola, v tom úvodnom skončil na 38. priečke s mankom 2,72 sekundy na lídra Fellera.

V prvom kole takmer vypadol

Dvadsaťšesťročný Odermatt vyhral osem obrovských slalomov v rade – tri na konci minulej sezóny a všetkých päť v tejto zime. V utorok potvrdil svoju dominanciu, pripísal si ôsmy triumf v sezóne a celkovo 32. v kariére.

Vo svojej najsilnejšej disciplíne slávil už 19. prvenstvo v SP. Jeho krajan a vlaňajší víťaz Loic Meillard obsadil piate miesto (+0,56).

Odermatt mal pritom v prvom kole na zľadovatelej trati málo vídané problémy. Obhajca veľkého i malého glóbusu takmer vypadol po veľkej chybe pred druhým medzičasom, keď vyšiel z línie a len tesne sa zmestil do ďalšej bránky.

Po polovici súťaže bol až jedenásty so stratou 98 stotín. Druhá jazda v jeho podaní bola oveľa dynamickejšia, ideálne časoval oblúky a najmä sa vyvaroval chýb. Nakoniec mu to stačilo na triumf, keďže jeho najväčší rivali mu nedokázali konkurovať.

Feller síce predviedol pred domácim publikom opäť typickú dravú jazdu, no v druhom kole už nebola taká čistá. „Boli to neuveriteľné preteky v neskutočnej atmosfére. Skúšal som to, ale bolo tam pár bránok, v ktorých som nešiel do úplne posledného rizika,“ povedal Feller pre ORF.

Žampovi chýbali dve desatiny


Andreas Žampa, ktorý štartoval s číslom 42, v strmine „bojoval“ s líniou a nezmestil sa do najlepšej tridsiatky. Od postupu do druhého kola ho delili dve desatiny sekundy.

Nebezpečná situácia nastala pri jazde Fadriho Janutina s číslom 44. Švajčiar sa takmer zrazil s jedným z usporiadateľov, ktorý opravoval bránku v strednej pasáži a nestihol opustiť trať. Kolízii sa iba tesne vyhli.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport