Na hlavný obsah

Tomáš Tatar: Snažím sa učiť novým korčuliarskym trendom, aby som zotrval v lige a predĺžil si kariéru

Slovenský útočník vníma, ako sa hokej posúva dopredu.

Tomáš Tatar: Snažím sa učiť novým korčuliarskym trendom, aby som zotrval v lige a predĺžil si kariéru
Na snímke sprava slovenský útočník Tomáš Tatar strieľa gól proti Poľsku. Foto: TASR/Michal Runák

Hokej a jeho tréningové trendy sa za posledné roky dramaticky vyvíjajú. Richard Lintner v relácii Citrónshow ako príklad uvádza to, že krasokorčuliari dnes bežne učia hokejové tímy ako korčuľovať. O skúsenostiach s týmto trendom sa rozprával so súčasným kapitánom slovenskej reprezentácie Tomášom Tatarom.

Slovenský útočník uviedol, že stále patrí do generácie, ktorá sa učila korčuľovať „dopredu, dozadu, doprava a doľava“. „Hokej sa naozaj posúva. Dnes tu máme ľudí, ktorí s tým korčuľovaním pracujú, volá sa to “edgework“. Používajú hrany korčúľ a noža. Pracujú a ukladajú ho na ľad úplne inak,“ vysvetlil.

„Snažím sa to učiť tiež, aby som zotrval v lige a predĺžil si svoju kariéru. Pre mňa, ako staršieho hráča, je to už o dosť ťažšie, ako pre mladých chalanov, ktorí sa to učia od 12 rokov. Je to niečo, čo posúva hokej na inú úroveň. Preto sú dnes hráči ako McDavid a MacKinnon výborní korčuliari. Sú od skorého veku inak učení, ako sme boli my. Hokej sa neustále zrýchľuje,“ skonštatoval Tatar.

Tridsaťtriročný rodák z Ilavy si netrúfa predpovedať, čo ďalšie sa v hokeji počas najbližších rokov zmení. „Už pri tomto som zľaknutý, že aké je to rýchle. Neviem, čo môže prísť ďalšie. Verím však, že niečo o päť až desať rokov opäť posunie hokej úplne na iný level,“ dodal.

Lintner by jeden návrh na zmenu v blízkej budúcnosti mal. Želal by si, aby sa v nasledujúcom roku zmenili trénerské výzvy. Nepozdáva sa mu, keď sa každých päť minút pozerá na monitor a zdržuje sa hokej. Tatar súhlasil a taktiež si myslí, že to nie je príjemné pre fanúšika a situácie by sa podľa neho mali riešiť rýchlejšie.

Pozrite si zostrih z relácie Citrónshow s hosťom Tomášom Tatarom:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport