Na hlavný obsah

Britská polícia objavila opustené dievčatko. Ide už o tretieho novorodenca, ktorého zanechali rovnakí rodičia

Ukázali to testy DNA.

Britská polícia objavila opustené dievčatko. Ide už o tretieho novorodenca, ktorého zanechali rovnakí rodičia
Ilustračná snímka. Foto: Unsplash

Britská polícia objavila na východe Londýna opustené novorodeňa-dievčatko, ktorej súrodenca našli policajti v podobnej lokalite v minulých rokoch. Ukázali to testy DNA predložené súdu, informovala v utorok (4. 6.) stanica BBC.

Dievča, ktoré dostalo meno Elsa, je podľa testov sestrou Harryho, ktorého ktosi odložil v septembri 2017 a ďalšieho dievčaťa s menom Roman, ktorú postretol podobný osud v januári 2019. Všetky tri deti objavili vo východolondýnskej časti Newham, Elsu a Roman len niekoľko sto metrov od seba.

Londýnsky súd pre rodinné záležitosti kvôli výnimočnosti prípadu rozhodol, že publikácia informácií je vo verejnom záujme a povolil ju. Znalec na súde vyhlásil, že podľa testov má Elsa veľmi pravdepodobne rovnakého otca aj matku ako predošlé dve deti.

Na Elsu upozornil políciu muž venčiaci psa jednej januárovej noci, ktorá bola podľa BBC najchladnejšia z celého roka. Dievča našli zabalené v uteráku a vložené v taške.

Mala stále pupočnú šnúru a podľa odhadov lekárov ju odložili asi hodinu po pôrode. Bola síce silno podchladená, ale lekári ju dokázali zachrániť. Teraz je v pestúnskej starostlivosti. Rodičov sa napriek výzvam polície zatiaľ nepodarilo vypátrať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet