Na hlavný obsah

Výbuch v poľskej zbrojovke: Jeden človek prišiel o život, tragédiu bude vyšetrovať špeciálna komisia

Prevádzka bola moderná a neustále monitorovaná.

Výbuch v poľskej zbrojovke: Jeden človek prišiel o život, tragédiu bude vyšetrovať špeciálna komisia
V zbrojovke spoločnosti Mesko v meste Skaržysko-kamienna v strednom Poľsku sa v pondelok (10. 6.) ozval výbuch. Foto: X/NEXTA

V zbrojovke spoločnosti Mesko v meste Skaržysko-kamienna v strednom Poľsku sa v pondelok (10. 6.) ozval výbuch, následne na mieste vypukol požiar. Jeden človek prišiel o život, informuje rozhlasová stanica RMF FM na svojej internetovej stránke.

Výbuch nastal v centre palív pre rakety, ktoré bolo v zbrojovke iba niekoľko rokov. Vo vnútri boli traja ľudia. Jeden z nich sa dostal von sám. Ďalším dvom záchranári poskytli prvú pomoc, jeden z nich ale zomrel. Zasiahli hasiči aj polícia.

Vedenie podniku vyšetruje, čo sa presne v zbrojovke stalo. Podľa firmy išlo o modernú prevádzku, ktorá bola neustále monitorovaná.

Firma Mesko na svojej internetovej stránke uvádza, že jej výrobky používa poľská armáda a ďalšie bezpečnostné zložky. V zbrojovke sa vyrábajú rakety a munícia a spoločnosť sa zaoberá tiež likvidáciou nepotrebných bojových prostriedkov.

PGZ podľa portálu onet.pl informovala, že vytvorila komisiu s cieľom zistiť okolnosti výbuchu v zbrojovke a preveriť bezpečnostné postupy platné v podniku Mesko.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet