Na hlavný obsah

Zbrojársky podnik v Dubnici nad Váhom investuje do modernizácie milióny eur. Reaguje tak na zvýšený dopyt

Plánuje prijať 200 nových zamestnancov.

Zbrojársky podnik v Dubnici nad Váhom investuje do modernizácie milióny eur. Reaguje tak na zvýšený dopyt
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Zbrojársky podnik v Dubnici nad Váhom investuje milióny eur. A to do modernizácie a rozšírenia výroby veľkokalibrovej munície a bojových vozidiel. Firma reaguje na zvýšený dopyt, ktorý vzrástol počas konfliktu na Ukrajine.

Tridsať miliónov eur má výrazne zvýšiť výrobu najmä húfnic Zuzana 2 a munície do nich. Zbrojárske podniky v Dubnici nad Váhom už tento rok chcú prijať 200 nových zamestnancov.

„Začíname s realizáciou, to sa týka munície. Chceme zvýšiť výrobu z 30-tisíc ročne na 120-tisíc. Ideme pripravovať novú výrobnú halu pre vozidlá 8×8 a zábehové dráhy, kde budeme testovať CV90 pásové vozidlá,“ priblížil generálny riaditeľ DMD GROUP Dubnica Nad Váhom Štefan Škultéty.

Téme sa v reportáži venovala redaktorka RTVS Miriam Dobrotová:

„Skúsenosť na Ukrajine ukazuje, že zásoby munície sú dôležité a na vyššej úrovni, ako tomu bolo doteraz. Predpokladáme, že zvýšenie kapacít bude využívané v strednom a dlhodobom horizonte. predovšetkým na naše slovenské potreby, ale aj v rámci NATO a krajín EÚ,“ povedal minister obrany Martin Sklenár.

Európska únia pripravuje 500-miliónový balík z eurofondov na zbrojárske projekty členských krajín EÚ. „Som veľmi rád, že slovenské subjekty majú veľmi veľkú šancu vyčerpať významné prostriedky,“ dodal Sklenár.

Zbrojárske podniky potrebujú nielen ľudí do výroby, ale aj vysokokvalifikovaných pracovníkov, ktorí v tomto odvetví u nás chýbajú. Samospráva pripravuje projekt vedeckovýskumného centra, kde bude sídliť aj Slovenská technická univerzita. Vzdelávať sa tu budú aj zamestnanci pre zbrojársky priemysel.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko