Na hlavný obsah

V malej zoo pri Brezne napadla majiteľa šelma, o ktorú sa staral. Muž útok neprežil

Zviera mu spôsobilo smrteľné zranenia.

V malej zoo pri Brezne napadla majiteľa šelma, o ktorú sa staral. Muž útok neprežil
Ilustračná snímka. Foto: STVR

Tragédia pri Brezne. V kontaktnej zoo v Jasení prišiel o život 63-ročný muž, ktorého mala vo štvrtok (22. 8.) večer napadnúť šelma, ktorú choval na pozemku. Zviera mu spôsobilo smrteľné zranenia, informoval o tom portál noviny.sk.

Prvé informácie hovorili o tom, že muža mala napadnúť puma, neskôr polícia spresnila, že telo muža našli v leopardej voliére.

V obci zasahovala polícia, ktorá uzavrela ulicu. Majiteľ v areáli, kde bola zoo aj býval. Choval viacero zvierat, okrem šeliem aj opice, dravce či rôzne plemená psov. Susedia ho údajne počas dňa vraj nevideli. Neskoro večer našli už len jeho telo. Obhliadajúci lekár konštatoval smrť.

Okolnosti tragickej udalosti vyšetruje polícia, stopy na mieste tragédie zaisťoval policajný technik. Na miesto prišiel aj veterinár. Polícia začala vo veci trestné stíhanie z prečinu usmrtenia.

Zoo bola medzi ľuďmi obľúbená

„Telo nebohého muža bolo nájdené bez známok života vo voliére, v ktorej bol chovaný leopard. Privolaná ohliadajúca súdna lekárka nariadila s cieľom stanovenia presnej príčiny jeho smrti súdnu pitvu,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

Muž býval v dome sám, zoo sám vybudoval a aj sa sám staral o zvieratá. Viaceré z nich boli údajne zachránené a v minulosti im ubližovali. Kontaktná zoo bola medzi ľuďmi veľmi obľúbená, chodili do nej rodiny s deťmi, otvorená bola každý deň.

Zo zoo už v minulosti vraj niekoľko zvierat ušlo, napríklad opice alebo nosáľ. Majiteľ medzi ľudí veľmi nechodil, preto ho až tak nepoznali, z tragédie sú však všetci v šoku.

Tragédii sa v relácii Správy venovala redaktorka Alžbeta Sujová:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny