Na hlavný obsah

Kamionisti nerešpektujú zákaz vjazdu vo Vernári. O kolízne situácie tak nie je núdza

Stavbárom tak komplikujú prácu.

Kamionisti nerešpektujú zákaz vjazdu vo Vernári. O kolízne situácie tak nie je núdza
Vodiči nákladných áut porušujú zákaz vjazdu. (Foto: STVR)

Práce na rekonštrukcii cesty cez horský priechod Vernár finišujú. Zákaz prejazdu cez kopec Popová stále platí pre kamióny. Mnohí vodiči to však nerešpektujú. O kolízne situácie nie je núdza už v obci.

Kým na horskom priechode sa s prácami finišuje, v obci Vernár je čulý pracovný ruch. Stavajú oporný múr, opravujú cesty a chodníky.

Stavbárom komplikujú prácu vodiči nákladných áut, ktoré by tadiaľto jazdiť nemali. Niekoľkokrát za deň zablokujú premávku. „Od Popradu až po Vernár sú značky, aj tak chodia,“ hovorí miestny obyvateľ.

„Začalo sa aj s výmenou vodovodu, čo nám naozaj značne zúžilo priestor v obci na manipuláciu aj na prechod pre chodcov. Tým pádom každý deň vzniká množstvo kolíznych situácií,“ upozorňuje starosta obce Vernár Ondrej Ondruš.

Rekonštrukcii cesty cez Vernár sa v Ranných správach venovala redaktorka Miriam Hozzová:

Takýchto situácií je počas dňa niekoľko, nemusia to byť ani kamióny nad desať metrov. „Myslím si, že potrebujeme tento zákaz udržať v platnosti, dokiaľ sa neukončia práce v obci aj na horskom prechode,“ vyhlásil Ondruš.

„Stavba prebieha podľa harmonogramu a predpokladáme, že najväčšie dopravné obmedzenia budú zrušené do dvoch týždňov, avšak vjazd vozidiel nad 10 metrov ostane aj naďalej zakázaný,“ priblížila hovorkyňa Slovenskej správy ciest Jana Lukáčová.

Starosta Vernára sa obáva, že po odovzdaní stavby na horskom priechode bude obcou prechádzať ešte viac kamiónov ako doteraz. Dokončiť musia ešte chýbajúce asfaltové vrstvy, chodníky aj oporný múr. Druhá etapa modernizácie štátnej cesty by mala byť hotová až na budúci rok.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika