Na hlavný obsah

Matovič berie späť podmienky, ktoré dal SaS. Navrhol, aby ho na poste premiéra vymenil Heger

On sám by sa mal presunúť na post ministra financií.

Matovič berie späť podmienky, ktoré dal SaS. Navrhol, aby ho na poste premiéra vymenil Heger
Na snímke predseda vlády SR Igor Matovič (OĽANO). Foto: SITA/AP

Predseda vlády a hnutia OĽANO Igor Matovič ustupuje z požiadaviek, ktoré dal pred týždňom stranám SaS a Za ľudí. „Nebudeme trvať na splnení ani jednej z týchto podmienok a zároveň sa chcem poďakovať predstaviteľom strany Za ľudí, že boli ochotní splniť tie dve podmienky, ktoré boli smerované voči nim. Bohužiaľ, v strane SaS sme takí úspešní neboli, tí odmietli splniť v podstate všetky podmienky,“ oznámil v nedeľu (28. 3.) s tým, že to je už minulosť a týmto krokom chce odstrániť akékoľvek prekážky ďalšieho pokračovania koalície.

Pozrite si celé vyhlásenie tu:

Matovič zároveň na predsedníctve hnutia OĽANO navrhol, aby vo vláde došlo k výmene medzi ním a ministrom financií Eduardom Hegerom (OĽANO). Hnutie OĽANO Hegerovi ako budúcemu premiérovi podporu vyjadrilo, rovnako aj hnutie Sme rodina. „Plne podporujeme nového pána premiéra Eduarda Hegera a táto podpora mu bola naším poslaneckým klubom vyslovená,“ uviedol predseda Sme rodina Boris Kollár. Zároveň sa Matovičovi poďakoval, že týmto krokom ukončil koaličnú krízu.

Hnutie Sme rodina počas rokovaní nemalo žiadne personálne požiadavky, malo ale požiadavky na zavedenie sociálnych opatrení. „Pevne verím, že tieto budeme spolu napĺňať,“ dodal Kollár.

„Túto výzvu prijímam a dôveru si nesmierne vážim. S podporou hnutia OĽANO a Sme rodina idem teraz na predsedníctvo strany Za ľudí, aby som požiadal o podporu predsedníctva a klubu. Hneď po tlačovej besede požiadam Richarda Sulíka o stretnutie s predsedníctvom SaS, kde ich rovnako požiadam o podporu. V prípade, že ich podporu získam, zajtra oslovím pani prezidentku so žiadosťou o stretnutie, aby sme sa dohodli na ďalšom postupe,“ povedal po Matovičovom vyhlásení Heger.

Krok predsedu hnutia OĽANO víta aj predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová. „Oceňujem štátnické gesto Igora Matoviča, ktoré dáva koalícii šancu na nový začiatok,“ uviedla.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko