Na hlavný obsah

V strane Za ľudí vyjadrili Hegerovi dôveru

Remišová verí v nový začiatok koalície.

V strane Za ľudí vyjadrili Hegerovi dôveru
Zľava: Podpredseda strany Juraj Šeliga a predsedníčka strany, podpredsedníčka vlády, ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR a zastupujúca ministerka spravodlivosti Veronika Remišová počas brífingu strany Za ľudí k aktuálnej politickej situácii. Foto: SITA

Predsedníctvo aj poslanecký klub strany Za ľudí v nedeľu (28. 3.) večer vyjadrili dôveru navrhovanému novému predsedovi vlády Eduardovi Hegerovi (OĽANO). „Veríme, že toto je začiatok nového fungovania vládnej koalície,“ vyhlásila predsedníčka strany Veronika Remišová. Reagovala tak na vyhlásenie premiéra Igora Matoviča (OĽANO), ktorý v nedeľu navrhol, že sa vo vláde vymení s ministrom financií Hegerom.

Výmena na poste predsedu vlády má ukončiť takmer mesiac trvajúcu koaličnú krízu a umožniť ďalšie fungovanie štvorkoalície. „Pán Heger urobí všetko pre to, aby nová vládna koalícia mohla začať fungovať čo najskôr,“ uviedla Remišová s tým, že ideálna predstava je, aby už v stredu (31. 3.) mohla riadne fungovať nová vláda. „S pokorou prijímame od občanov túto druhú šancu, ktorú ako koalícia dostávame,“ dodala a zároveň sa verejnosti ospravedlnila za to, že kríza trvala príliš dlho.

Podpredseda strany aj Národnej rady (NR) SR Juraj Šeliga dodal, že poslanecký klub strany Za ľudí je jednotný a zákonodarcovia sa s novým premiérom dohodli, že bude pravidelne chodievať na ich stretnutia. „Budeme s ním pravidelne hovoriť a spoločne hľadať konsenzus tak, aby táto vládna koalícia dovládla štyri roky,“ uviedol. Vyjadril nádej, že s Hegerom na čele sa vláde podarí obnoviť dôveru ľudí v to, že Slovensko môže byť slušným a spravodlivým štátom. Zároveň podotkol, že v patovej situácii koaličných rokovaní bol Matovič ten, kto ustúpil, za čo mu patrí vďaka. „Náš boj za štvorkoalíciu bol úspešný,“ dodal.

Na adresu poslancov, ktorí klub Za ľudí opustili z dôvodu, že nechceli byť „Matovičovými poslancami“, Veronika Remišová poznamenala, že dvere sú pre nich otvorené a teraz by už boli „Hegerovými poslancami“. „Je na každom jednom, ako sa slobodne rozhodne,“ vyhlásila.

Remišová chce vo vláde ďalej pôsobiť ako ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie, rovnako chce ďalej vo vláde pôsobiť aj podpredsedníčka Za ľudí a bývalá ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. Juraj Šeliga dodal, že chce tiež zotrvať na svojom poste podpredsedu NR SR.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko