Na hlavný obsah

Voľby 2024

Oficiálne výsledky Eurovolieb 2024 na Slovensku

Eurovoľby

Kolíková považuje povinné očkovanie za správnu cestu

Nie je to stanovisko SaS, podotkla.

Kolíková považuje povinné očkovanie za správnu cestu
Na snímke ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. Foto: TASR

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková si myslí, že povinné očkovanie obyvateľov proti koronavírusu je tou správnou cestou. „Zákon o povinnom očkovaní je tá správna cesta, ktorá je dobrá, osobne sa prihováram za povinné očkovanie,“ povedala v pondelok (29. 11.).

Podľa nej nastal čas na verejnú diskusiu o povinnom očkovaní nielen určitých profesijných skupín či vekových kategórií. „Viem si predstaviť rozprávať sa aj o celoplošnom očkovaní všetkých ľudí nad 12 rokov,“ priblížila. Pripomenula, že ide len o jej osobný názor, nie o stanovisko strany SaS.

Pre povinné očkovanie by sa mal vytvoriť nový zákon a taktiež si myslí, že štát by mal odškodňovať ľudí s vážnejšími vedľajšími účinkami po očkovaní.

Za legitímne označila diskusie o zatvorení škôl, osobne s ich zatvorením však nesúhlasí. Poukázala na situáciu napríklad v Rakúsku či vo Francúzsku, kde školy nechávajú otvorené. Pripomenula, že sa o požiadavke zatvoriť školy dozvedela až od koaličných partnerov na rokovaní vlády.

„Prakticky trestáme deti za to, že sme ako spoločnosť boli nezodpovední,“ konštatovala.

O avizovaných poukážkach vo výške 500 eur pre tých dôchodcov, ktorí sa dajú zaočkovať proti koronavírusu, hovorila ako o „spornom uznesení“. „Osobne si myslím, že tá čiastka je prehodnotená, je to obrovská čiastka, ktorá zaťaží štátnu pokladnicu.“

Koaličná strana SaS chcela podľa Kolíkovej vidieť sociálny výskum, z ktorého vyplýva, že poukážky pre dôchodcov sú dobrým krokom. Minister financií Igor Matovič (OĽANO) ho však vypracovať nenechal. Neuviedla však, či SaS bude uznesenie o poukážkach vetovať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko