Na hlavný obsah

Kuzminová privítala Vlhovú v klube, Velez-Zuzulová jej verila aj po 1. kole (reakcie na zlato)

Prezidentka SR hovorí o fantastickej reprezentácii krajiny.

Kuzminová privítala Vlhovú v klube, Velez-Zuzulová jej verila aj po 1. kole (reakcie na zlato)
Radosť Petry Vlhovej po zisku zlata na ZOH 2022. Foto: TASR

Petra Vlhová získala v stredu (9. 2.) pre Slovensko prvú medailu na ZOH 2022 a mala ten najcennejší – zlatý odlesk. Reprezentantke SR gratulovali k jednému z najväčších úspechov kariéry viacerí športovci i politici.

Zaslúžený úspech či označenie kráľovná

„Neviem, či k tomu treba niečo dodať. Ruku na srdce, kto jej veril po prvom kole? Ja áno. Verila som, že bude zlatá, pre pretekárky pred ňou bola situácia oveľa zložitejšia. Nemala čo stratiť, mohla len získať,“ tešila sa v štúdiu RTVS Šport bývalá slovenská lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová. Narážala na to, že po 1. kole bola Vlhová až na 8. mieste.

„Petra je bojovníčka a znova to potvrdila. Teraz už má všetko a môže ísť už len za rekordmi ako Mikaela Shiffrinová,“ doplnila.

„Je to neskutočné. Zlatá olympijská medaila – klobúk dolu pred tým všetkým. Myslím, že si to zaslúži,“ zhodnotila česká reprezentantka v lyžovaní Martina Dubovská.

„Je to tam! Nová olympijská víťazka. Vitaj v klube,“ odkázala lyžiarke bývalá reprezentantka SR v biatlone a trojnásobná držiteľka zlata zo ZOH Anastasia Kuzminová na instagrame.

„Bolo jasné, že jej cieľ je zlato v slalome. Dnes ho získala a myslím si, že nielen z Petry, ale aj z jej tímu teraz opadne ťarcha vysokých očakávaní. Teraz sa môžu sústrediť na ďalšie disciplíny, v ktorých môže dosiahnuť úspech. Šancu má veľkú, najmä v kombinácii a nepochybujem o tom, že ju správne uchopí,“ poznamenala pre TASR trojnásobná účastníčka ZOH Jana Gantnerová-Šoltýsová.

„Waaaau. Historicky prvá medaila pre Slovensko v lyžovaní a hneď zlatá. Bravo, Petra Vlhová, gratulujem, sledovať to bolo top. Nás to čaká už čoskoro, dáme do toho rovnaké srdce ako Peťa,“ odkázal na Slovensko lyžiar Adam Žampa.

„Pohľad, ktorý hovorí za všetko. Gratulujem, zlatá medaila je doma,“ netajil nadšenie exhokejista Marián Gáborík. „Sme na teba veľmi hrdí, kráľovná,“ doplnil ho jeho kolega z podcastu i relácie Boris a Brambor Boris Valábik.

„Politici na Slovensku – toto je hrdosť, pýcha, pokora,“ poslal odkaz na Slovensko z Pekingu tréner hokejových brankárov Ján Lašák.

Hrdosť či systém Tom a Jerry

Úspech 26-ročnej rodáčky z Liptova neušiel ani prezidentke SR Zuzane Čaputovej. „Gratulujem k olympijskému zlatu v slalome a ďakujem za fantastickú reprezentáciu Slovenska. Som na Petru Vlhovú veľmi hrdá. Ďalším našim športovcom a športovkyniam držím palce pri ich výkonoch v Pekingu,“ napísala na facebooku.

„Povzbudivé správy nesmú zanikať, obzvlášť v dnešných časoch. Petra Vlhová predviedla opäť famózny výkon a Slovensko môže byť na ňu právom hrdé,“ uviedol premiér SR Eduard Heger (OĽANO).

„Je to jej prvá medaila na olympijských hrách, ale aj pre slovenské zjazdové lyžovanie. Teším sa, že máme na OH prvý úspech pre našu krajinu. Petra, veľká vďaka. Držím všetkým našim olympionikom palce,“ doplnil.

„Ďakujeme!!! Neskutočné, úžasné!!!“ zhodnotil zlatú medailu v krátkosti minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO). „Blahoželám Petre Vlhovej k prvému zlatu na ZOH,“ pridal sa ku gratulantom minister školstva Branislav Gröhling (SaS).

Štátny tajomník rezortu školstva pre šport Ivan Husár (SaS) zase uviedol, že „Petra Vlhová systémom Tom a Jerry získala v Pekingu zlato v slalome.“

„Policajný radar zachytil zlatú jazdu Petry Vlhovej,“ reagovala na skvelý úspech slovenská polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport