Na hlavný obsah

Kyjevom otriasli silné výbuchy, hlásia najmenej dvoch mŕtvych

Rakety opäť zasiahli obytné domy.

Kyjevom otriasli silné výbuchy, hlásia najmenej dvoch mŕtvych
Požiarnici hasia horiacu bytovku v Kyjeve po ruskom bombardovaní. Foto: TASR/AP

Úrady Kyjeva v noci na utorok (15. 3.) znovu vyhlásili letecký poplach. Obyvatelia mesta potom nad ránom počuli najmenej štyri silné výbuchy, píše agentúra Ukrinform. 

Rakety zasiahli niekoľko obytných výškových budov, informovalo ukrajinské ministerstvo vnútra a spresnilo, že dvaja ľudia zomreli a jednu osobu previezli do nemocnice.

Poplach v meste vyhlásili o 3.45 h miestneho času (2.45 h SEČ). Podľa informácií na sociálnych sieťach potom ľudia zaznamenali dva výbuchy o 4.00 h ráno a dva ďalšie o 5.00 h.

https://www.youtube.com/watch?v=qSGJBLjoSeA&t=18s&ab_channel=GuardianNews

Explózie boli natoľko silné, že sa „otriasol dom“ a na ulici sa „spustili autoalarmy“, opísali podľa agentúry Ukrinform užívatelia sociálnych sietí.

Horeli obytné domy

V Kyjeve začali po zasiahnutí raketou horieť tri obytné výškové budovy a jeden rodinný dom. Požiar jedného vežiaka a súkromného domčeka sa už podarilo zlikvidovať.

Ukrajinská armáda vo vyhlásení uviedla, že ostreľovanie zasiahlo kyjevskú Svjatošynskú štvrť. Gubernátor Kyjevskej oblasti Oleksij Kuleba povedal, že ruské jednotky cez noc zosilneli ostreľovanie v mestách Irpiň, Buča a Hostomel.

Sirény ohlasujúce poplach sa v utorok podľa portálu 24tv.ua rozozneli o 6.45 h miestneho času (5.45 h SEČ) tiež v Odese na juhozápade Ukrajiny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet