Na hlavný obsah

Hlasovanie o vydaní Fica do väzby je v nedohľadne

Nie je ani isté, či sa rozhodne budúci týždeň.

Hlasovanie o vydaní Fica do väzby je v nedohľadne
Poslanec NR SR Robert Fico (Smer-SD). Foto: TASR

Rokovanie o vydaní poslanca Roberta Fica (Smer-SD) na väzobné stíhanie napreduje pomaly. Za celý rokovací deň sa za rečnícky pult postavili iba štyria poslanci.

Odvtedy, čo sa pred sudcu postavil exminister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) uplynul týždeň. Kedy a či vôbec sa pred neho postaví aj jeho údajný komplic stále nie je jasné a tak skoro ani nebude.

Fico sa bol pred poslancami osobne hájiť aj v piatok (29. 4.). Účasť bola slabá. S výnimkou poslancov Smeru, ktorí prišli svojho predsedu brániť opäť v plnom počte.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Z času na rokovanie ukrojilo aj poslanecké grémium. Vyvolal ho Fico, keď obvinil predsedníčku mandátového výboru Annu Andrejuvovú (OĽANO) zo zaujatosti.

Prvý pohľad na parlamentné počty nevyznieva pre Roberta Fica príliš nádejne. Koalícia má v parlamente stále ústavnú väčšinu, na súhlas s jeho väzobným stíhaním pritom stačí jednoduchá nadpolovičná.

Neistotu do akýchkoľvek predpovedí však prináša váhavosť nielen poslancov Sme rodina, ale aj fakt, že poslanci Smeru navrhnú, aby sa o ich predsedovi hlasovalo tajne.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko