Na hlavný obsah

RTVS v Charkove: Napriek ostreľovaniu nechýbajú dobrovoľníci. Starajú sa o lieky

Po bombardovaní zhorelo miestne trhovisko.

Ani mnohí z tých Ukrajincov, ktorí nebránia svoju vlasť so zbraňou v ruke, nezaháľajú. Pracujú ako dobrovoľníci – starajú sa o jedlo alebo o lieky. Štáb RTVS mapoval, ako to vyzerá na východe Ukrajiny – v ostreľovanom Charkove.

Štáb sa nachádza na severovýchode Charkova – časti Saltovka, kde po bombardovaní zhorelo miestne trhovisko. Na tomto mieste (viď reportáž, pozn.) bola pravdepodobne opravovňa áut a sklad farieb.

Pomáhať v tejto najostreľovanejšej časti mesta sa rozhodol aj automobilový pretekár Nikolaj. Štáb ho sprevádza na ceste za pani Annou Tichonovnou, ktorej išiel po lieky.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Babičkina dcéra, ktorá žije v zahraničí, nás poprosila o pomoc. Napísala čo, potrebuje, my sme to tu v Charkove zohnali a teraz jej to idem odovzdať,“ opisuje Nikolaj.

„Chcem vám všetkým odkázať, že za to všetko môže Putin. Za to, čo urobil, že zanechal toľko ľudí bez strechy nad hlavou, porozbíjal im domy. Nerozumiem, ako tí ľudia budú môcť ďalej žiť,“ zamyslela sa dôchodkyňa Anna.

Anna žije v Saltovke sama, len so svojou mačkou. Tá sa zo strachu pred neustálym bombardovaním skrýva pod paplónom. Bližšie k centru mesta, v utajenej lokalite, pripravuje každý deň skupina dobrovoľníkov jedlo pre núdznych aj obrancov mesta.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet