Na hlavný obsah

Blanár: Smer-SD nepodporí daňový bonus, ak sa na tom nedohodne koalícia

Remišová jeho postoj kritizuje.

Blanár: Smer-SD nepodporí daňový bonus, ak sa na tom nedohodne koalícia
Na kombosnímke ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí) a podpredseda NR SR Juraj Blanár (Smer-SD). Foto: RTVS

Strana Smer-SD nepodporí daňový bonus na dieťa, ak sa na tom nedohodne koalícia. Vyhlásil to podpredseda NR SR Juraj Blanár (Smer-SD) v relácii Sobotné dialógy na Rádiu Slovensko. „Ak nie ste schopní vládnuť, vzdajte sa,“ povedal.

Ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí) jeho postoj kritizovala. „Kolega sa volá sociálny demokrat. Buď to považujete za dobrú vec, alebo to považujete za zlú vec,“ dodala.

Za pokrytecké označila, že Smer-SD navonok hovorí, čo všetko pre ľudí chcú, ale v parlamente za pomoc ľuďom nechcú hlasovať.

„My podporíme všetky návrhy, ale nemôžete sa v koalícii spoliehať na to, že ak odskočí jeden koaličný partner, tak idete za opozíciou,“ reagoval Blanár. Remišová dodala, že ona je tou poslednou, ktorá by išla za Smerom. „V parlamente nezahlasujete za dobrú vec, lebo chcete urobiť napriek.“

Remišová verí, že sa koalícia dohodne

Remišová verí, že koalícia sa budúci týždeň dohodne na podpore pre rodiny. „Pevne verím, že aj strana SaS sa za tieto opatrenia postaví,“ povedala.

„Keby to bolo na strane Za ľudí, tak pomoc je schválená už dávno. Naša strana priniesla tému na koaličnú radu. Presadzovali sme riešenia, ktoré by pomohli ľudom zvládnuť ekonomickú krízu,“ dodala.

Ako tvrdí, zo štyroch koaličných partnerov je každý iný, SaS skôr obhajuje záujmy bohatých podnikateľov. „Za ľudí preložila návrh na protiinflačný balíček v marci. Narážali sme na múr od SaS, tiež tam bol mediálny tlak,“ dodala.

Remišová považuje za nekonštruktívne, keď každú chvíľu nejaký koaličný politik hovorí o odchode z koalície.

Blanár: Pomoc nie je žiadna

Blanár vidí jedinú reálnu pomoc od koalície v podobe vyplatenia trinásteho dôchodku skôr. „Pani podpredsedníčka hovorí, že sa dohadujú tri mesiace a ja nič nevidím.“

Avizoval, že Smer-SD plánuje v súvislosti s protiinflačnou pomocou podať viacero pozmeňovacích návrhov.

„Jediné, na čom sa dohodli je, že idú rozdeliť nejaké finančné prostriedky, ale zoberú to obciam a mestám vo výške 620 miliónov eur. Pomoc nie je žiadna,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko