Na hlavný obsah

Pre deti matky zabitej pri streľbe v Texase vyzbierali 2,5 milióna dolárov

Pôvodne chceli 10 000.

Pre deti matky zabitej pri streľbe v Texase vyzbierali 2,5 milióna dolárov
Ľudia sa zhromaždili na pietnom mieste pri pamätníku obetí streľby na škole Robb Elementary School v texaskom meste Uvalde. Foto: TASR/AP

V internetovej zbierke zorganizovanej pre rodinu učiteľky Irmy Garciovej, ktorá je jednou z 21 obetí streľby v Texase v minulom týždni, sa podarilo získať 2,5 milióna dolárov. Osud rodiny je mimoriadne tragický, pretože Garciovej manžel Joe po útoku zomrel na infarkt. Manželia mali štyri deti.

Autori zbierku pôvodne usporiadali s cieľom získať aspoň 10 000 dolárov na krytie nutných výdavkov, povedala sesternica Garciovej Debra Austinová. Do nedeľného (29. 5.) popoludnia zaznamenali 46 400 príspevkov a vybralo sa vyše 2,59 milióna dolárov. V rámci toho sa započítalo aj pol milióna dolárov zo zbierky, ktorú inicioval Garciovej synovec John Martinez.

„Irma bola manželka, matka štyroch detí, sesternica, sestra, dcéra, teta a úžasná bytosť. Doslova by urobila všetko pre kohokoľvek, o tom niet pochýb. Milovala svojich žiakov a zahynula, keď sa ich snažila ochrániť,“ povedala Austinová. Citovala ju spravodajská stanica CNN.

Garciová učila 24 rokov a minulý utorok (24. 5.) zahynula s kolegyňou Evou Mirelesovou a 19 deťmi, keď do školy v Uvalde vošiel 18-ročný Salvador Ramos s dvoma útočnými puškami.

Mesto požiadalo o vyšetrenie policajnej reakcie, ktorá bola podľa svedectva pomalá. V nedeľu do Uvalde zavítal prezident Joe Biden s manželkou Jill.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet