Na hlavný obsah

Kandidátom ĽSNS na post žilinského župana bude Drozd

Hlavnými prioritami sú doprava, cestná infraštruktúra, zdravotníctvo a sociálne veci.

Kandidátom ĽSNS na post žilinského župana bude Drozd
Kandidát na post predsedu Žilinského samosprávneho kraja František Drozd. Foto: TASR

Kandidátom ĽSNS na post predsedu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) bude v jesenných voľbách František Drozd. Na tlačovej konferencii v Žiline ho vo štvrtok (30. 6.) predstavil predseda strany Marian Kotleba (ĽSNS).

Hlavnými prioritami Drozda sú doprava, cestná infraštruktúra, zdravotníctvo a sociálne veci. Čo sa týka ciest, v prvom rade by chcel začať budovať diaľničný úsek D3 na Kysuciach.

„Viem, že ŽSK neprináležia cesty a diaľnice. Predseda ŽSK je však veľmi silná politická pozícia. Môže cez poslancov, ministrov, vládu tlačiť, aby sa tento úsek dobudoval. Tunel Višňové takisto nepatrí pod ŽSK, ale budem tlačiť na jeho dokončenie a na dobudovanie obchvatu Ružomberka,“ povedal.

Nominácia je pre neho výzvou

Hovorí, že nominácia strany na post predsedu je pre neho veľkou výzvou. „Idem do tvrdej konkurencie. Obrazne poviem, je to ako hodená rukavica do ringu. My ju zdvíhame a ideme zabojovať o post predsedu ŽSK.“

ĽSNS sa podľa Kotlebu rozhodla v každom samosprávnom kraji ponúknuť vlastného kandidáta na predsedu. „Obyvateľom chceme ponúknuť možnosť voľby človeka, ktorého cieľom bude dať všetky peniaze samosprávneho kraja na lepší a kvalitnejší život jeho obyvateľov,“ dodal.

Kandidatúru na post predsedu ŽSK už ohlásila súčasná predsedníčka Erika Jurinová (OĽANO), ale aj podpredseda ŽSK a Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) Igor Janckulík.

Kandidatúru bývalého žilinského primátora a riaditeľa Národnej diaľničnej spoločnosti Igora Chomu (Smer-SD) ohlásil šéf opozičného Smeru-SD Robert Fico.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny