Na hlavný obsah

Spoločnosť Meta odstránila na facebooku stránku poslanca Ľuboša Blahu

Hovorí, že opakovane porušoval pravidlá sociálnej siete.

Spoločnosť Meta odstránila na facebooku stránku poslanca Ľuboša Blahu
Na snímke poslanec NR SR Ľuboš Blaha (Smer-SD) stojí za rečníckym pultom. Foto: TASR

Spoločnosť Meta, pod ktorú spadá facebook, natrvalo zablokovala na tejto sociálnej sieti profil poslanca Ľuboša Blahu (Smer-SD). Tvrdí, že je to pre opakujúce sa porušovanie pravidiel sociálnej siete. Informáciu priniesol v utorok (14. 6.) web živé.sk.

„Táto stránka bola odstránená z dôvodu opakovaného porušovania našich pravidiel týkajúcich sa nenávistných prejavov, šikanovania a obťažovania, podnecovania násilia, ako aj dezinformácií a škôd ohľadom covidu-19,“ zdôvodnila Meta.

Blaha patril až do zrušenia profilu k najaktívnejším poslancom na facebooku. Na svojej stránke mal zhruba 175 000 sledovateľov.

Poslancove statusy sa často stávali terčom kritiky, dostali sa aj na súd. Okresný súd Bratislava I. Blahovi v marci tohto roka nariadil prestať šíriť lži o prezidentke Zuzane Čaputovej. Zároveň rozhodol, že musí do troch dní odstrániť klamlivé tvrdenia o hlave štátu z desiatok jeho statusov na sociálnej sieti.

Súd rozhodol, že Blaha „hrubo a zároveň bez uvedenia faktického základu zasahuje do osobnostných práv prezidentky,“ písalo sa v rozhodnutí.

Reakcia Blahu

Ľuboš Blaha považuje zrušenie jeho stránky na sociálnej sieti za účelové. „Je to splnenie pokynu koaličných politikov, aby zavreli ústa opozičnému politikovi, ktorý mal veľký výtlak na sociálnej sieti,“ uviedol podľa TASR.

„Nie je to vypnutie drobného užívateľa, je to zásah do slovenskej politiky. Máme tu kampaň v rámci referenda, máme tu reálny koalično-opozičný boj,“ dodal a avizoval, že sa nebude doprosovať o vrátenie jeho stránky, ale bude komunikovať prostredníctvom iných platforiem.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko