Na hlavný obsah

Sulík: Matovič robí všetko preto, aby SaS vyštval z koalície

SaS si cez leto premyslí či a ako zotrvá v koalícii.

Sulík: Matovič robí všetko preto, aby SaS vyštval z koalície
Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). Foto: TASR

Igor Matovič robí všetko preto, aby stranu SaS vyštval z koalície, vyhlásil minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). Práve z toho dôvodu sa SaS rozhodla znova nezúčastňovať koaličných rád, tvrdí.

„Aký má zmysel zotrvať v koalícii s človekom, ktorý veľkú časť svojej energie venuje útokom na koaličného partnera?“ pýta sa Sulík.

Zdôraznil, že jeho strana má veľkú vôľu v koalícii pokračovať, „ale naša trpezlivosť a vôľa nie sú nekonečné.“

Sulík tiež povedal, že SaS si cez leto premyslí či a ako zotrvá v koalícii.  „Keď budeme rozhodnutí, oznámime to aj skôr ako po lete,“ upresnil. Dodal, že odchod SaS by zrejme „urobil Matovičovi radosť“.

Zemanová sa ostro ohradila

Predsedníčka klubu SaS Anna Zemanová sa ohradila proti tvrdeniam ministra financií Igora Matoviča, že by boli poslanci SaS dohodnutí na sprisahaní s opozičnými stranami.

Proti Matovičovým slovám protestoval aj minister školstva Branislav Gröhling (SaS). Hovorí, že nevetoval žiadny návrh zákona o zvýšení platov učiteľov. Podľa neho Matovič na vládu žiadny takýto návrh nepriniesol.

„Školstvu a Slovensku škodí len jeden človek, a to je Igor Matovič,“ dodal Gröhling.

OĽANO vyzýva SaS, aby normálne pracovala

Strana OĽANO, naopak, vyzýva SaS, „aby normálne pracovala a neparalyzovala koaličnú radu“.

“Je neuveriteľné, že táto strana má odvahu hovoriť o akýchsi útokoch, keď v poslednom čase práve ona takmer neustále osobne útočí na Igora Matoviča okrem iného za to, že hnutie OĽANO plní vlastné a vládne záväzky, ktoré sme dali ľuďom,“ vyhlásil predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko