Na hlavný obsah

Francúzsko musí investovať viac peňazí do boja s požiarmi

Vláda už vyčlenila financie na rôzne účely spojené s bojom.

Francúzsko musí investovať viac peňazí do boja s požiarmi
Na snímke horúčavy vo Francúzsku. Foto: Zoom Earth/Twitter

Francúzsko musí investovať viac peňazí do boja s požiarmi, povedal v stredu (20. 7.) televíznej stanici France 2 minister pôdohospodárstva Marc Fesneau.

Juh krajiny v súčasnosti sužujú vysoké teploty a prezident Emmanuel Macron dnes navštívi južný departement Gironde, kde dvojica požiarov za týždeň zachvátila plochu zhruba 200 kilometrov štvorcových.

„Musíme ísť ďalej,“ povedal Fesneau. Vláda už podľa neho vyčlenila 850 miliónov eur na modernizáciu flotily hasičských lietadiel a jednu miliardu eur na výsadbu stromov.

„Musíme čeliť úplne výnimočnej situácii, hovoríme o viac ako 20 000 hektároch postihnutých v Gironde, 1 500 hektároch vo Finistère a 1 500 hektároch v Bouches-du-Rhône,“ dodal Fesneau s odvolaním sa na škody, ktoré požiare spôsobili v Bretani a v južnom Francúzsku.

Hasiči v juhozápadnom Francúzsku bojujú od 12. júla s rozsiahlymi lesnými požiarmi.

Vlna horúčav, ktoré v poslednom čase zachvátila Európu, spôsobila požiare aj v Španielsku, Portugalsku či Grécku. V Británii bola v utorok (19. 7.) zaznamenaná doteraz najvyššia teplota v histórii, teplomer v Coningsby v stredovýchodnom Anglicku nameral 40,3 stupňa Celzia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet