Na hlavný obsah

Stavovské organizácie nepozvali na rokovanie o platoch zdravotníkov

Nevedia, kto dostal mandát na ich zastupovanie.

Stavovské organizácie nepozvali na rokovanie o platoch zdravotníkov
Ilustračná snímka. Foto: TASR

Na štvrtkové (14. 7.) rokovanie o zvyšovaní miezd zdravotníckych pracovníkov nepozvali zástupcov stavovských organizácií a signatárov otvoreného listu premiérovi Eduardovi Hegerovi (OĽANO).

„Namiesto toho sa z médií dozvedáme informácie, že práve 14. júla sa má uskutočniť rokovanie o mzdách s predstaviteľmi vlády a zdravotníkmi, avšak bez zástupcov ich stavovských organizácií, ktoré zastupujú desiatky tisíc pracovníkov v zdravotníctve,“ upozornila Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek na facebooku s tým, že netušia, kto a od koho dostal mandát na ich zastupovanie.

Vyjadrili rozhorčenie nad spôsobom komunikácie ministerstva zdravotníctva a vlády. Ten podľa nich nie je znakom konštruktívneho dialógu vo vyspelých demokraciách.

Upozornili na to, že informácie o údajnom navyšovaní miezd a pracovných stretnutiach sa dozvedajú len sprostredkovane cez médiá. Nevedia, čo je ich obsahom, prečo sa nedodržal termín predstavenia návrhov (30. jún) a ani to, komu ministerstvo a vláda údajné návrhy vôbec zasiela.

Medzi pozvanými na rokovanie nie sú Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek, Slovenská komora zdravotníckych záchranárov, Slovenská komora medicínsko-technických pracovníkov, Slovenská komora fyzioterapeutov, Záchranná zdravotná služba (ZZS) v Bratislave a ZZS Košice.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika