Na hlavný obsah

Práce na úseku diaľnice D1 Hubová – Ivachnová naďalej viaznu

Naplno by sa malo začať stavať do konca augusta.

Na výstavbe úseku diaľnice D1 Hubová – Ivachnová sa stále nepracuje naplno. O oživení prác informovali diaľničiari a zástupcovia ministerstva dopravy v polovici júla.

Zodpovední očakávajú, že na Liptove sa bude stavať naplno do konca mesiaca. Ide o dôležitý úsek, ktorý má odbremeniť najmä Ružomberok.

Práce niekoľkokrát prerušili

Úsek severnej diaľnice D1, dlhý 15 kilometrov, začali stavať ešte koncom roka 2013. Výstavbu za viac ako osem rokov niekoľkokrát prerušili. Práce najnovšie utíchli začiatkom apríla pre údajné nevyplácanie stavbárov zo strany Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS).

Opätovné oživenie prác ohlásili v polovici júla. Ani takmer mesiac po ohlásení dohody medzi NDS a zhotoviteľom však nenapredujú naplno.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Dohodli sme sa o rozbehnutí prác. Zaujímam sa o tento projekt a budem s tým konfrontovať zhotoviteľa,“ povedal Andrej Doležal (nom. Sme rodina), minister dopravy a výstavby SR. Dodal, že zhotoviteľovi ešte nenabehli peniaze na účet, ale má s ním dohodu.

Na otvorenie spomínaného úseku čakajú už roky obyvatelia Ružomberka, cez mesto prejde počas niektorých dní až 60 000 áut.

Zástupcovia NDS a ministerstva dopravy a výstavby veria, že aj napriek štvormesačnému pozastaveniu prác, stihnú úsek dostavať do konca roka 2023.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko