Na hlavný obsah

Slovenskí hokejisti prehrali vo svojom poslednom zápase s Fínskom

O ich účasti vo štvrťfinále rozhodne až duel Lotyšska s Českom.

Slovenskí hokejisti prehrali vo svojom poslednom zápase s Fínskom
Na snímke vľavo slovenský kapitán Tomáš Tatar, uprostred fínsky brankár Jussi Olkinoura a vpravo Juuso Hietanen vo štvrťfinálovom zápase Fínsko - Slovensko. Foto: TASR/

Slovenskí hokejisti do 20 rokov prehrali vo svojom poslednom skupinovom zápase na MS v kanadskom Edmontone s Fínskom 3:9. Zverenci trénera Ivana Feneša majú na konte dva body a patrí im postupová štvrtá priečka.

O ich účasti vo štvrťfinále však rozhodne až nočný duel jednobodového Lotyšska s Českom. V prípade, že zatiaľ posledný tím tabuľky akokoľvek vyhrá, postúpi do vyraďovačky. Tento rok nevypadáva z elitnej kategórie žiadny tím.

Fíni mali výborný vstup do zápasu a už po 35 sekundách išli do vedenia. Petrovický prehral súboj za bránkou, Hirvonen prihral Simontaivalovi a ten bekhendom prekonal Latkózyho – 1:0. Slováci boli blízko vyrovnania v 7. minúte, no Honzek a po ňom ani Repčík nepretlačili puk za Jatkolu.

Fíni v druhej tretine dominovali

O minút neskôr to už vyšlo, keď sa po tlaku Slovákov dostal puk k Repčíkovi a ten prepálil všetko pred sebou. Vyrovnaný stav vydržal do 15. minúty, keď sa v presilovke presadil Määttä. Slováci prišli v závere tretiny o Sýkoru, ktorý fauloval kolenom Kemella a rozhodcovia mu po vzhliadnutí videa udelili 5+DKZ.

Fíni premenili dlhú presilovku krátko po prestávke, keď Hirvonen dorazil puk do odkrytej bránky – 3:1. Oslabenie Slovenska pokračovalo a do úniku sa dostal Repčík, ktorý mieril medzi Jatkole betóny, fínsky brankár tam však nechal hokejku.

Fíni v druhej tretine dominovali a neustále hrozili. V 28. minúte však Fenešovi zverenci znížili, keď sa na dvakrát pred bránkou presadil Petrovský. Fíni ale do konca druhého dejstva ešte trikrát udreli a odskočili na štyri góly.

V 32. minúte premenil ďalšiu presilovku Määttä, v 37. pridal piaty gól z uhla Räty a v 39. minúte sa po úniku presadil Kapanen. Pred druhou prestávkou bol pomer striel na bránku 35:9. Do tretej časti nastúpil do slovenskej bránky namiesto Latkóczy Boľo.

Čisté konto mu vydržalo do 47. minúty, keď ho prekonal Väisänen. O tri minúty neskôr znížil Nemec, ktorý šikovne tečoval za Jatkolu strelu Petrovického a upravil na 3:7. V 52. minúte pridal ôsmy gól „Suomi“ Simontaival a v 56. upravil na konečných 9:3 Puutio. Oba góly padli v presilovkách.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport