Na hlavný obsah

Káčer: OSN čakajú najväčšie výzvy od konca druhej svetovej vojny

Solidarita, odolnosť a veda sú kľúčové priority pre ich zvládanie.

Káčer: OSN čakajú najväčšie výzvy od konca druhej svetovej vojny
Na snímke Rastislav Káčer. Foto: TASR

Organizáciu Spojených národov (OSN) čakajú najväčšie výzvy od konca druhej svetovej vojny, uviedol minister zahraničných vecí Rastislav Káčer. Zúčastnil sa na 77. Valnom zhromaždení OSN.

Posledný deň návštevy pred odchodom na Slovensko využil na rokovanie s predsedom Valného zhromaždenia OSN Csabom Körösim.

„Solidarita, odolnosť a veda sú priority, ktoré si vybral súčasný predseda Valného zhromaždenia. Považujem ich za kľúčové pre zvládanie súčasných výziev, ktoré sú najväčšie od ukončenia druhej svetovej vojny,“ uviedol Káčer.

„Znižovanie rozdielov a nerovností vo svete je jednou z priorít Slovenska,“ doplnil. Ako člen Výkonnej rady UNICEF, budúci člen Hospodárskej a sociálnej rady OSN a Výkonnej rady Rozvojového programu OSN bude Slovensko podľa Káčera prispievať k sociálnemu, ekonomickému a environmentálnemu rozvoju.

Šéf slovenskej diplomacie rokoval s ministrom zahraničných vecí Srbska Nikolom Selakovičom. Ocenil srbské snahy v prijímaní európskych reforiem.

„Vážim si tradične výborné vzťahy medzi našimi krajinami, ktoré sú dlhodobo bez otvorených otázok,“ uviedol. Verí, že v blízkej budúcnosti Srbsko pokročí pri prijímaní ďalších európskych reforiem.

Káčer tiež informoval srbského partnera o pretrvávajúcom záujme slovenských podnikateľov o investovanie a obchodnú výmenu v Srbsku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet