Na hlavný obsah

Na hraniciach Česka so Slovenskom zadržali už vyše 300 utečencov

Zadržali aj 11 prevádzačov.

Na hraniciach Česka so Slovenskom zadržali už vyše 300 utečencov
Na archívnej snímke tabuľa s erbom a nápisom Česká republika. Foto: TASR/DPA

Už viac než 300 migrantov zadržala česká polícia od štvrtka (29. 9.) na hraniciach so Slovenskom. Vstup odoprela 176 osobám pochádzajúcim prevažne zo Sýrie. Informoval o tom Český rozhlas s odvolaním sa na správy polície.

Podľa hovorkyne českého policajného prezídia Ireny Pilařovej bolo v rámci kontrol na hraniciach so Slovenskom, zavedených od polnoci zo stredy (28. 9.) na štvrtok, preverených celkovo 23 500 osôb. Podľa jej slov polícia od zavedenia kontrol celkovo zadržala už najmenej 364 migrantov.

Česká polícia v piatok dopoludnia na svojej webstránke uviedla, že len v priebehu štvrtka bolo odhalených 247 migrantov. V drvivej väčšine išlo o Sýrčanov, ktorí sa pokúsili nelegálne prekročiť štátne hranice. Zadržali aj 11 prevádzačov, voči ktorým začali trestné konanie.

Rušná noc bola na hraniciach Česka a Slovenska aj zo štvrtka na piatok (30. 9.). Od polnoci zaistili už 80 migrantov a osem prevádzačov. Na hraničnom priechode Lanžhot policajti počas noci objavili v siedmich osobných autách celkovo 53 migrantov.

Prevádzačov odviedli na trestné úkony, zatiaľ čo migrantom odopreli vstup na územie Českej republiky. Ráno zastavili policajné hliadky aj osobné vozidlo v Hodoníne, v ktorom cestovali prevádzač a deväť migrantov zo Sýrie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko