Na hlavný obsah

Prejazd Ružomberkom bude do konca októbra komplikovanejší

Rekonštruuje sa kľúčová križovatka dvoch hlavných ciest.

Prejazd Ružomberkom bude do konca októbra komplikovanejší. Slovenská správa ciest rekonštruuje kľúčovú križovatku dvoch hlavných ciest – z Banskej Bystrice na Oravu a zo Žiliny do Popradu. Osobné autá môžu využiť obchádzky cez okolité obce.

V utorok (20. 9.) predpoludním vodiči len minimálne využívali vyznačené obchádzky. Iné to bude, keď začnú opravovať križovatku pri ružomberských celulózkach a zúžia jej profil na polovicu.

„Očakávame, že v meste na miestnych komunikáciách, ktoré budú slúžiť sčasti ako obchádzky, budú zápchy,“ povedal pre regionálny magazín Regina poradca primátora Ružomberka Tomáš Mišovič.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„V čase dopravných špičiek bude polícia na nebezpečných miestach riadiť premávku, usmerňovať. Napríklad pri mostoch, na križovatkách,“ uviedol Michal Svrček, dopravný inžinier, Krajské riaditeľstvo Policajného Zboru (KRPZ) Žilina.

Jedna z obchádzkových trás vedie z Likavky do Liskovej. Na niektorých miestach je zúžená a tak ju možno odporúčať najmä v smere na východ.

Z Banskej Bystrice smerom na východ možno opravovanú križovatku obísť cez Štiavničku. Z Martina či Oravy zas možno na východ pokračovať cez Likavku a Liskovú. Najmä navigácie tam v čase dopravných špičiek alebo havárií posielali autá aj doteraz. Do obcí však neprejde celá doprava.

,,Tak či tak budú niektoré vozidlá, najmä nákladné, prechádzať cez tú križovatku. To znamená, že odklon vozidiel je len tých osobných, ktoré sa do miest alebo obcí dokážu dostať,“ ozrejmil Mišovič.

Križovatkou pri ružomberských celulózkach v niektoré dni prejde viac ako 20 000 áut. S jej opravou pôvodne čakali na dostavbu diaľničného obchvatu. Tá však mešká. Stav cesty si už vyžaduje opravu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny