Na hlavný obsah

Ľudia vo väčšine odmietli populizmus a extrémizmus, reaguje prezidentka

Poďakovala za slušnú volebnú účasť.

Ľudia vo väčšine odmietli populizmus a extrémizmus, reaguje prezidentka
Prezidentka SR Zuzana Čaputová počas volebného aktu v rámci spojených volieb do orgánov územnej samosprávy 2022 Foto: SITA

Spojené sobotňajšie (29. 10.) voľby podľa prezidentky Zuzany Čaputovej ukázali, že ľudia chápu dôležitosť úlohy samospráv. Poukázala na to, že vo väčšine prípadov potvrdili vo funkciách tých, ktorí ich previedli krízami uplynulých rokov a znova im vyjadrili dôveru.

Za dôležitý odkaz považuje to, že podľa doteraz zverejnených výsledkov, si ľudia vybrali skúsených, demokratických kandidátov a vo väčšine odmietli populizmus a extrémizmus. „A to je dôležitá správa o Slovensku,“ dodala na svojom facebookovom profile.

Zagratulovala zvoleným šéfom a šéfke samosprávnych krajov, primátorkám a primátorom, poslankyniam a poslancom. Zároveň poďakovala všetkým, ktorí využili svoje volebné právo a „postarali sa tak o slušnú volebnú účasť.“

„Samosprávy majú v rukách veľa oblastí, ktorými zlepšujú každodennú kvalitu nášho života. Držím im palce, aby tieto a ďalšie výzvy, ktoré na nich v náročných časoch čakajú, zvládli čo najlepšie a naplnili očakávania občanov,“ uzavrela hlava štátu.

Na predbežné výsledky spojených samosprávnych a komunálnych volieb reagovali aj predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) a premiér Eduard Heger (OĽANO). Pre Kollára je volebná účasť sklamaním, keďže očakával nad 50 percent a Heger označil za kľúčovú spoluprácu medzi vládou a samosprávami.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko