Na hlavný obsah

Rakúsko vydalo varovanie pred cestovaním do Iránu

Súvisí to s nepokojmi, ktoré v Iráne vypukli po smrti Mahsy Amíniovej.

Rakúsko vydalo varovanie pred cestovaním do Iránu
Ilustračné foto - rakúska vlajka. Foto: TASR/AP

Rakúske ministerstvo zahraničných vecí vydalo varovanie pred cestovaním do Iránu. Vyzvalo rakúskych občanov, ktorí sa v tejto krajine nachádzajú, aby ju bezodkladne opustili.

Tento krok súvisí s aktuálnymi nepokojmi a eskaláciou situácie počas masových demonštrácií, ktoré v Iráne vypukli po úmrtí Mahsy Amíniovej a trvajú už tretí týždeň. Informovala agentúra APA.

„V dôsledku prebiehajúcich protestov a ich násilného potláčania zo strany iránskych úradov vydalo Rakúsko dočasné varovanie pred cestovaním do celého Iránu,“ uviedol v utorok (4. 10.) rezort diplomacie vo Viedni.

V prípade núdze sa majú Rakúšania obrátiť na rakúske veľvyslanectvo v Teheráne. Vzhľadom na to, že môže dôjsť k častým obmedzeniam komunikačných služieb, najmä internetu a komunikačných aplikácií, sa rakúski občania nachádzajúci sa v Iráne môžu kedykoľvek obrátiť aj na pohotovostnú službu rakúskeho rezortu diplomacie.

Ministerstvo upozornilo tiež na svojvoľné zatýkanie počas protestov, ktoré sa týka aj nezúčastnených občanov iných krajín.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet