Na hlavný obsah

V Bratislave jazdil vodič trolejbusu pod vplyvom alkoholu

Opakovaná dychová skúška u neho potvrdila 1,10 promile.

V Bratislave jazdil vodič trolejbusu pod vplyvom alkoholu
Na snímke žena s dáždnikom nastupuje do trolejbusu. Foto: TASR

V Bratislave jazdil 53-ročný vodič trolejbusu mestskej hromadnej dopravy pod vplyvom alkoholu. Počas kontroly na neho prišli dopravní policajti na Popradskej ulici. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

Dychová skúška u neho potvrdila najprv 1,08 promile, opakovaná duchová skúška 1,10 promile. „Nezodpovedného vodiča obmedzili na osobnej slobode, zadržali mu vodičský preukaz a následne eskortovali na príslušný policajný útvar,“ približuje polícia.

Opätovne vodičom pripomína, že jazdou pod vplyvom alkoholu riskujú a ohrozujú nielen seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Vyzýva ich, aby pod vplyvom alkoholu v žiadnom prípade nešoférovali.

Hrozí mu trest odňatia slobody

Voči vodičovi bolo vznesené obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Uviedla to bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková.

„V prípade preukázania viny pred súdom hrozí obvinenému trest odňatia slobody na dva až päť rokov,“ skonštatovala Šimunková.

Dopravný podnik Bratislava (DPB) vo svojom stanovisku rázne odsúdilo konanie vodiča, ktoré je podľa neho individuálnym zlyhaním.

„Dlhodobo výpravcovia, pracovníci dopravného dispečingu a pracovníci kontroly vykonávajú niekoľko pravidelných kontrol na náhodne vybranej vzorke vodičov. Dychovou skúškou u nich zisťujú požitie alkoholu. Deje sa tak pred nástupom do služby, ale aj počas jej výkonu,“ uviedol hovorca DPB Martin Chlebovec.

Mestský dopravca aj v súvislosti s týmto prípadom avizoval sprísnenie preventívnych opatrení.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko