Na hlavný obsah

Začala sa sezóna kuriérov, až do Vianoc sa prakticky nezastavia

Krátko pred Vianocami prejde triediacou linkou aj 100 000 balíkov denne.

Začala sa sezóna kuriérov, až do Vianoc sa prakticky nezastavia
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Začala sa sezóna kuriérov. Až do Vianoc sa prakticky nezastavia. Ako to v kuriérskych spoločnostiach vyzerá po večeroch?

Po triediacej linke sa zvezie každý jeden balík, ktorý čaká na svojho majiteľa. Cez bežný rok ich ňou prejde v priemere 30 000 denne. V polovici novembra okolo 60 000, a krátko pred Vianocami aj 100 000 denne.

„V tomto období sa už naša prevádzka stala takmer nepretržitou. Máme už iba prestávky potrebné na nevyhnutnú technickú údržbu triediacich liniek. Až do toho 23. decembra budeme pracovať prakticky nonstop,“ povedal výkonný riaditeľ kuriérskej spoločnosti Slovak Parcel Service Ján Ťurek.

Vo večerných hodinách býva v centrálnych triediacich strediskách mimoriadne rušno. Na naloženie čakajú stovky kamiónov, ktoré balíky prevážajú nielen po Slovensku, ale aj do okolitých krajín.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Navýšili sme počet zamestnancov, brigádnikov aj kuriérov. Keď si to porovnáme so štandardným dňom, tak už teraz máme nárast na úrovni 50 percent. Do Vianoc čakáme navýšenie,“ priblížil generálny riaditeľ kuriérskej spoločnosti DPD Peter Pavuk. V období Vianoc denne vyráža na trasy okolo 150 kuriérov navyše, dodal.

Pokiaľ chcete mať istotu, že vám balík doručia do Vianoc, nenechávajte si internetové nákupy na poslednú chvíľu. Pamätajte na to, že doručovanie môže skomplikovať aj počasie

Kuriéri ocenia, ak v prípade poľadovice, snehovej kalamity, silného vetra či z iného dôvodu zhoršenej dopravnej situácie, budete mať pre nich v predvianočnom období pochopenie, alebo radšej využívali výdajné miesta a balíkoboxy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko