Na hlavný obsah

Braathen triumfoval v slalome, Kristoffersen nezvládol druhé kolo

Slováci v nedeľu neštartovali.

Braathen triumfoval v slalome, Kristoffersen nezvládol druhé kolo
Nórsky lyžiar Lucas Braathen (uprostred) s Manuelom Fellerom (vľavo) a Švajčiarom Loicom Meillardom (vpravo). Foto: TASR/AP

Nórsky lyžiar Lucas Braathen triumfoval v prvom slalome tejto sezóny Svetového pohára. Vo francúzskom stredisku Val d´Isere mal v súčte oboch kôl výrazný náskok 84 stotín sekundy pred Rakúšanom Manuelom Fellerom. Tretí skončil Švajčiar Lois Meillard (+0,98).

Braathen si pripísal svoje tretie víťazstvo v seriáli, druhé v slalome. Po prvom kole bol druhý o sedem stotín za krajanom Henrikom Kristoffersenom. V druhom však predviedol najrýchlejšiu jazdu a vyšvihol sa na najvyšší stupienok.

Obhajca malého glóbusu za slalom Kristoffersen figuroval po prvej jazde na čele. V druhej však po sérii chýb klesol na šiestu pozíciu (+1,35).

Do najlepšej desiatky sa so štartovým číslom 67 zmestil Talian Tobias Kastlunger, ktorý sa v druhom kole posunul vpred najvýraznejšie zo všetkých – o 16 pozícií.

Na čele celkového poradia SP je Švajčiar Marco Odermatt s 520 bodmi pred Nórom Aleksandrom Aamodtom Kildem (380), Braathen sa posunul na tretiu pozíciu so ziskom 215 bodov.

„Je to úžasné. Kopec tu vo Val d´Isere mám rád a dnes som spokojný s oboma jazdami,“ uviedol 22-ročný Braathen v cieľových priestoroch trate Face de Bellevarde.

Prvé kolo z elitnej skupiny slalomárov nedokončili domáci spolufavorit a olympijský šampión z Pekingu Clément Noël, Nór Atle Lie McGrath i Rakúšan Johannes Strolz.

Slováci v nedeľu (11. 12.) vo Val d´Isere neštartovali. Najbližší slalom sa pôjde 22. decembra v talianskom rezorte Madonna di Campiglio.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport