Na hlavný obsah

Víťazom obrovského slalomu sa stal Švajčiar Odermatt

Bratia Adam a Andreas Žampovci nepostúpili do druhého kola.

Víťazom obrovského slalomu sa stal Švajčiar Odermatt
Švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt (uprostred) oslavuje na pódiu s druhým Rakúšanom Manuelom Fellerom (vľavo) a tretím Slovincom Žanom Kranjecom (vpravo). Foto: TASR/AP

Švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt suverénne zvíťazil v sobotnom (10. 12.) obrovskom slalome Svetového pohára.

Vo francúzskom Val d´Isere bol najrýchlejší v oboch kolách a pred Rakúšanom Manuelom Fellerom mal v súčte časov náskok 1,4 sekundy. Pódium doplnil Slovinec Žan Kranjec (+2,05), ktorý si v druhom kole polepšil o osem miest. Bratia Adam a Andreas Žampovci nepostúpili do druhého kola.

Odermatt sa prezentoval precíznou jazdou aj v druhom kole a na Fellera zvyšoval náskok na každom z medzičasov.

Presvedčivo tak dosiahol šestnáste víťazstvo v kariére, šieste v obrovskom slalome a upevnil si pozíciu lídra seriálu v celkovom hodnotení i v hodnotení obrovského slalomu.

Tesne za pódiom skončili nórski reprezentanti Atle Lie McGrath a Henrik Kristoffersen.

Bratia Žampovci

Adam Žampa úvodné kolo nedokončil, jeho brat Andreas obsadil nepostupovú 42. pozíciu (+4,75). „Škoda, Val d’Isere je jeden z mojich obľúbených obrákov, ale dnes mi to bohužiaľ v prvom kole nevyšlo. Po dlhšej dobe som vypadol,“ uviedol Adam Žampa.

Andreas nastúpil pre zlomeninu ruky so špeciálnou dlahou a problémy mu taktiež robil druhý sektor, kde stratil viac ako 2,5 sekundy. Na postupovú priečku mu chýbalo 1,45 s.

„Teší ma, že som odštartoval napriek zlomenine v pravom zápästí. Určite som mal dobré momenty, aj keď trať bola dosť rozbitá,“ zhodnotil svoj výkon Andreas Žampa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport